fredag 13 maj 2016

Dags att ta tag i kragen

Igår var jag hos sjukgymnasten för jag har lite problem med ett knä. Förutom att jag har problem med knäna då, pga att jag är för lång åt alla håll… ;) Det bekymret jag sökte för är en annan känsla, men beror troligtvis på samma sak. Så jag blev tejpad och fick lite övningar som ska stärka musklerna och avlasta knäet.

Vi pratade lite om övriga åtgärder också. Även om jag inte har så stora bekymmer med knäna nu, så är det ju en tidsfråga och det har jag varit beredd på ganska länge. Men latmasken gör liksom inget åt det.

Därför fick jag ett recept på fysisk aktivitet och hoppas att det hjälper mig över tröskeln.

Här var det meningen att jag skulle ladda upp ett foto, men det ville sig inte alls idag. Hursomhelst så var det inte precis några jättestora uppoffringar på det där receptet. Till att börja med två halvtimmes-promenader i veckan. Ja, och knä-övningar, förstås.

Jag vet ju att det är skönt att komma igång, när man väl gör det. Jag har ju varit där, men nu har ju den där latmasken tagit över lite för mycket ett tag. Visserligen p.g.a. orsaker, men iallafall. Jag ska tillbaks till sjukgymnasten om två veckor och tänkte väl komma med lite goda nyheter då. Att jag faktiskt följt råden i receptet och kanske lyckats gå ner lite i vikt.

Nu undrar jag bara varför jag inte började igår? Nästa gång jag är ledig är på måndag klockan nio, och innan dess tror jag nog det blir svårt att övertala latmasken. Med vårt nya schema sen, när vi kommer så långt, kommer det vara lättare att hinna med sig själv lite. Eller… svårare att komma med undanflykter, kanske?! ;)

Nåja, det löser sig. Sandra är iallafall fortfarande pigg. Så himlans härligt! Vi hoppas att det får hålla i sig ett tag nu. Kommande vecka händer det ju spännande nyheter, som jag berättade igår.

Ha en fin helg!

.

Inga kommentarer: