onsdag 4 maj 2016

Ännu en jobbarhelg

Det där med att ta det lite lugnt… det får vi nog öva en del på ;) Men nu tror vi iallafall att det mesta av grovjobbet är klart i vår extrabostad.

När vi kom till husvagnen i måndags hade vi en swimmingpool på tält-taket. Alltså, det hade snöat massor, och blötsnö vet ju alla hur tungt det är. Inte rinner det av heller… Så vi får väl vara glada över att pinnarna är av glasfiber, och tältet av god kvalitet. För det höll iallafall, även om en del av taket blev ungefär dubbelt så stort.

Så här såg taket ut efter tömning av vatten

Det var ju jättetrist att det blev förstört, men inte så mycket att göra något åt. Vi hoppas att tältet ska hålla några år, tills vi har råd med ett nytt, mer året-runt-anpassat tält. Vi fixade till det så gott vi kunde, så sommarens regnvatten åtminstone inte blir kvar på taket.

Tack till bästa grannen som hade massa överblivna
glasfiberstänger som vi kunde ta för en billig peng

Och till vår glädje har det dragit ihop sig en del och ser inte alls lika illa ut längre. Med lite nya lösningar och klurande för Görans del, så hittar han nog på nåt som blir bra när det är klart. Han brukar fixa det mesta :)


När väl taket var någorlunda åtgärdat satte vi igång att göra klart golvet, och få ordning på väggarna, som vi inte hann färdigt förra gången. Och som vi hade ”bara tänkt fixa till” när vi kom dit den här gången, men som vi inte blev klara med förrän till kvällen.

Golv-förlängning

En rast i solen

Gardiner på plats och lite slappa med ett glas vin


Att skåla i champagne var det ingen som orkade när vi väl var färdiga med det viktigaste. Vi somnade ganska ovaggade på måndagskvällen, kan man säga.

På tisdagen skulle vi bara handla lite, eftersom det var bråttom hem på möte idag och vi inte hade hunnit då. Sen ”skulle vi bara” lite till, men till slut blev det champagne iallafall :)


Vi passar ju på att fira när det finns nåt att fira, det blir roligare på så vis. Det är inget särskilt som hänt, egentligen, men lite små framsteg här och var som känns bra efter alla motgångar. Förhoppningsvis blir dom små framstegen till en riktigt bra framtidslösning, och då köper vi mer champagne :)

Och att vi har en extrabostad är ju en nyckel-lösning i hela processen, så vi skålade för det, och att förtältet börjar bli bra. Klart är det ju inte än på långa vägar, men nu är det småfix kvar som vi kan ta det lite lugnare med. Det är väl värt en skål bara det?! :)


Idag hade vi möte på korttids på förmiddagen. Det var ett bra möte där många missförstånd reddes ut. Chefen var med och jag hoppas han fattar nu, att det är viktigt att vi alla har ordentligt kommunikation runt Sandra. Det lär ju visa sig. Ett onödigt missförstånd var att nån i personalgruppen har trott att vi inte vill att Sandra är på korttids i sommar, som hon har varit tidigare, en hel vecka på raken. Anledningen är ju inte att vi är missnöjda med korttids, utan att Sandra inte får vara där dagtid längre för cheferna… Det är mycket cheferna har ställt till med, faktiskt.

Sandra är skör, men funkar med sänkta krav, och det hade gått hyfsat bra under vår ledighet också. Det är ju en del förändringar runt Sandra nu och vi har inte så mycket annat att göra än att försöka skala av det som går att skala av, så vi tar oss igenom nyheterna så fort det går. Det kommer bli bra när vi får ordning.


Det var allt för nu. Jag skickar en extra tanke till en av mina bästa vänner, som har det tufft nu med sjukdomar som gör mina små bekymmer till verkliga bagateller. Håller tummarna för att Tösen snart mår bra igen ♥

Jag önskar alla en så fin dag det går.

.

Inga kommentarer: