torsdag 12 maj 2016

Spännande framtider

Det var härligt att träffa Sandra igår, efter ett par dagar med jobb och korttids. Det hade inte varit några andra gäster på korttids den här perioden, och det påverkar Sandra. Hennes energi tar inte slut så fort, utan hon orkar jobba, och hon är fortfarande pigg i slutet av veckan.

Nu finns det fler orsaker till att hennes energi kan ta slut, men att det är lugnt på korttids är en av dom viktigaste bitarna i Sandras livspussel. Tar orken slut där, så räcker den ju inte till något annat sen.


Nästa vecka kommer en stor förändring på hemmaplan för Sandras del. Då vore det väldigt mycket enklare om resten av hennes vardag inte tar slut på energin. Hon lär behöva den till nyheterna.

På onsdag ska en extern assistent börja introduceras på helt dygn. Dvs kväll, natt och morgon. Dagtid är ju redan inskolad för länge sen, och vi började med kvällsbadet, så det är också invant och fungerar utan problem. Kvällsbadet är det som är svårast, när väl det fungerar så fungerar resten också. Men det behövs ändå en period att lära sig rutinerna och vänja Sandra. Hur lång tid det behövs kommer Sandra få avgöra.

Damen kommer tycka att det är jätteroligt, och bara det gör att hennes ork kommer ta slut fort. Därför hoppas vi att inga andra överraskningar händer, som tar av hennes energi på ett tag framöver. Det är nu vi måste ha lite flyt för att det ska gå så smidigt det kan.

Nästa steg är ju att få in ytterligare en assistent som, när hen har lärt känna Sandra, kan börja med nätter. Efter det kan vi ta bort korttids. Så det blir en period med lite strul innan vi får ordning på schemat ordentligt. För vi kan inte introducera en ny person på natt när vi har korttids, och vi kan inte ta bort korttids förrän vi har någon som kan ta över nätterna… Det innebär att Göran och jag troligtvis inte kan vara lediga något från det vi tar bort korttids, till det att ny assistent klarar natten. Så vi håller tummarna för att dygns-introduktionen av ny assistent går smidig.


Men först dygn för en van assistent, och det tror vi kommer gå bra. Det som troligtvis blir lite jobbigt är isåfall att Sandra inte kommer sova tillräckligt för hon tycker det är så spännande. Men det är ju bara att köra på och anpassa längs vägen, tills hon vänjer sig.

Sen är hela situationen ny för oss alla, så vi behöver också vänja oss. Men vi är ju mer anpassningsbara, och kan diskutera fram lösningar, så det kommer säkert bli bra. Spännande är det iallafall. Jag längtar till vi är förbi strulandet, för när det väl funkar med externa assistenter på dygn, så kommer vi få mycket mer ledigt än vad vi har nu. Det blir kanoners det.

Må så gott!

.

Inga kommentarer: