onsdag 8 oktober 2014

Teknikmissar och blommor som vissnar

Nej hörrni, dom där filmerna får vi nog tänka om lite med, och göra på ett lite modernare vis. Det löser sig väl det med, så småningom. Det blir till att inhandla lite fler externa hårddiskar, tror jag bestämt. Tekniken går lite för fort för min hjärna.

Nåja, det blir säkert bra, tids nog. Sandra har iallafall äntligen fått sin Björne-film som hon har saknat sen videon gick sönder. Björne finns inte på dvd, nämligen. Men nu har vi fixat ett eget ex, och jag vet en som blir glad.


Återstår bara skola-filmen som hon också saknar väldigt mycket, och som är på tok för stor för att få plats på dvd. Ja, och alla andra egenfilmade vhs-filmer, förstås, men dom är inte lika akuta och viktiga som skola-filmen. Nu vet vi iallafall vad vi måste göra, alltid nåt. Fast hur, är en annan femma. Filmen ligger iallafall i datorn, och det känns ju bra så långt. Den går ju inte att ersätta om den går sönder.

Nu måste vi försöka fatta hur programmet funkar, för nånstans måste det gå att ändra från att bränna till skiva och föra in i den externa hårddisken. Men vi har desperat klickat på alla knappar utan resultat. Vi får titta vidare på nästa ledighet, helt enkelt.

Förutom datorklurande så åkte vi iväg för att köpa dvd-fodral, för att det ska vara enkelt för Sandra när hon väljer film. Oavsett om det ligger en skiva i fodralet eller om vi har filmerna i en hårddisk, så behöver vi göra det så tydligt och enkelt som möjligt så hon fixar det.

När vi ändå var ute och åkte så passade vi på att köpa lite nya blommor också. Blommor är sånt som håller tills dom vissnar hos oss, sen köper vi nytt. Nu har det varit behov av en uppfräschning sen i våras, men före semestern ville vi inte kosta på nåt som vi inte skulle hinna njuta av innan dom också vissnade.


I Sandras rum glömmer man jämt att vattna, och dom två fönster hon har är dom som är soligast. Så vi brukar köpa tåliga växter dit, men dom ger ju också upp tillslut.


Dom nya har jag ingen aning om vad det är och hur dom håller. Hon behöver fyra blommor, så vi ville inte köpa några dyrgripar, med tanke på att dom ändå kommer dö efter några glömda vattningar.


Nu är det iallafall fint i fönstren ett tag J

Vi njöt av en ledig kväll med bakpotatis och räkröra, men sen la jag mig tidigt, lite trötter efter ett par nätter med andra tankar än sömn. Fast det var för mycket i huvet fortfarande, så sova blev överskattat. Vi tar det nästa natt istället ;)

När jag har kaffe-slappat en stund här, så ska jag göra mig klar för att åka och hämta hem Sandra som får en ledig dag. Gissa vad hon kommer göra… Jag är ganska säker på att Björne-filmen kommer gå varm idag.

Må så gott!

.

2 kommentarer:

Anonym sa...

He he he! Ja det där med blommor som inte överlever känns ju igen, jag är expert på att glömma bort att vattna.

Vad härligt att ni lyckats med Björnes Magasin iallafall, även om det såklart är problem överhuvudtaget när tekniken ändrar sig så snabbt som den gör. Det kommer ju innebära ett himla konverterande till annan media hela tiden.

Men det går ju att lösa som tur är. Hoppas att ni får en bra dag idag och att ni hinner med nåt mer än att titta på Björne ;)

Kram på er <3

Anonym sa...

Jag har mina köksfönster i söderläge och där överlever bara tåliga växter.Kan tipsa om schefflera och paradisträd.De ni köpt nu till Sandras rum (palettblad) funkar under vintern men sommar i mycket sol klarar de inte.
Kan ni inte köpa självvattnande krukor?Det är praktiskt,jag köpte det till min balkong (också i söderläge så en del somrar har jag vattnat två gånger om dagen!) och jag har vattnat betydligt mindre sen dess.
Inomhus har jag vanliga blomkrukor men enbart tåliga blommor som det räcker att vattna en gång i veckan för det mesta och en gång varannan vecka under vintern!Mitt knep för att komma ihåg att vattna är att jag gör det samma dag varje vecka.

Jag har fört över filmer tidigare,kommer inte ihåg vad jag använde men en speciell omvandlare vet jag att jag köpte,sedan sparade jag på datorn och sist brände jag.Kommer ihåg att det var långtråkigt och trist...
Det finns firmor som gör sånt här också,vet inte vad det kostar men kan vara värt pengarna om man har många gamla viktiga filmer.
Ha en skön kväll och en god natt!
Annette