lördag 4 oktober 2014

Helg-vila

Gårdagen var bra, men damen blev nog lite trött frampå kvällen. Det märktes främst på att ”allt” störde och sen kom några utbrott innan kvällsrutinerna blev avklarade.

Men det gick bra ändå, får man säga. Det var ju fredag, och Sandra har klarat hela veckan efter att ha varit sjuk förra helgen. Nu är det redan helg igen och vi får ta det lilla lugna och hoppas att orken hinner tillbaks lagom till på måndag.

Göran är på bättringsvägen och vi andra har klarat oss så här långt. Det blir som det blir med den saken, men skönt så länge vi slipper, förstås.


Jag ska förtydliga lite angående specialisttandvården jag nämnde lite i gårdagens inlägg. Sandra går regelbundet till tandläkaren där hon har samma person som gör samma sak varje gång. Ja, i stort sett iallafall, det har utvecklats lite med tiden. Hon har kommit så långt att hon fixar en enklare undersökning med både putsande och lackning av tänderna. Det är inga problem och inget vi behöver öva på.

En gång tidigare har hon behövt röntga tänderna, eftersom vi märkte att hon hade ont. Det gick inte, så då fick vi åka till specialisttandvården och prova. Hade det inte funkat hade hon behövt sövas, men dom var duktiga, och hade lite mer resurser, så det gick jättebra. Det visade sig då att emaljen var förstörd (efter åren med tröttsjuka och kräkattacker) och det var orsaken till att hon hade ont.

Det är alltså en röntgenundersökning hon ska göra snart igen. Anledningen till att vi har skjutit upp det är att allt utöver schemat tröttar henne. Hon har varit för trött efter det att skolan slutade, så vi tyckte att det var bättre att vänta, eftersom det inte var akut.

Nu är Sandra ikapp sig igen, efter omställningen skola/dv, så nu anser vi att hon kommer klara ett besök hos specialisttandvården. Klarar hon det inte, så beror det iallafall inte på att det är en olämplig tidpunkt. Det där oroar mig faktiskt inte ett dugg. Antingen funkar det jättebra, och då blir det gjort, eller så får vi göra ett nytt försök, eller på ett annat sätt. Det lär visa sig.


Det var allt för nu. Ta hand om er och trevlig helg!

.

1 kommentar:

Bellan sa...

Hah, en likhet till! Känner så väl igen det där att "allt" stör. Sånt som Turbo klarar när han är lugn, går inte alls när han är det minsta orolig - t ex att katten jamar och vill ut...

Hoppas ni får en fin fortsättning på helgen, där Göran piggar på sig ordentligt och ni andra klarar er!

Kramen den stora och varma till dig från mig som saknar <3
//Bellan