onsdag 4 september 2013

Tips

Jag kikar bara in en snabbis med lite pysseltips som jag lovade förut, för nu är det ganska färdigt. Ja, det går ju att utveckla hur mycket som helst, efter dom behov som finns, men går att använda rätt mycket så här långt också.

Först gjorde jag ett ”skola-memory” att ha som minne för Sandra när hon slutar skolan. Jag gjorde ganska många bilder för att man ska kunna använda det till olika saker, eller byta ut bilderna lite vid behov.


Till det gjorde jag brickor, för att man även ska kunna spela lotto, eller bara lägga lika på lika. Sandra kommer kunna spela spelen eller plocka med bilderna själv, beroende på hennes ork och humör.

Sen gjorde vi ett fisk-spel tillsammans. Sandra färglade en massa fiskar som jag klippte ut och plastade in. På baksidan av varje fisk finns en bokstav.


Jag gjorde bilder till varje bokstav, med begynnelsebokstaven på baksidan. Sen kan bara fantasin stoppa vad man ska använda det till.


Bara att fiska kan ju vara roligt om orken inte räcker till så mycket mer. Jag tänkte väl göra fler likadana bilder så man även kan spela memory med dom om man vill. Antingen med ord och bokstäver eller med bildernas hjälp.


Det beror ju lite på vad syftet är, men Sandra kan inte läsa och målet med spelet är inte att hon ska lära sig det heller (men om det blir så, så är det ju en bonus). Däremot är hon intresserad av bokstäver och tycker det är roligt. Hon tycker om när man hittar ord som börjar på dom olika bokstäverna.


Vi ska bara köpa en bättre magnet och nån bra låda till fiske-spelet, men Sandra har testat det med en lite provisorisk lösning, och hon gillade det skarpt. Hon har redan utvecklat det vidare på eget bevåg, för hon ville fiska även bilderna och satte fast gem i dom med J


Jag har förresten tagit olika färger på dom olika spelens bilder, för att det ska bli tydligt för Sandra och lättare att hålla isär dom.

Det var det om det. Jag återkommer med ett vanligt inlägg när jag hinner, typ till helgen, kanske. Glöm inte Neurobloggarna undertiden. Ha det fint!

.

4 kommentarer:

Tina sa...

Du är fantastisk !!! Kramar

Photo by Maria sa...

Pyssliga och fantasifyllda du <3

Kram Mia

mariellejohnsson sa...

Åh vad mycket bra tips! Toppen! Tack!

Bellan sa...

Vad duktig och påhittig du är!!

Kram!
//Bellan