torsdag 13 juni 2013

Sommarlovstrött


Då är det sommarlov. Göran och jag åkte ju till skolan efter lunch igår, och hade avslutningsfika med Sandra. Väldigt anpassat med bara oss och en lärare i Sandras egna klassrum, och bara så länge som Sandra klarar det, vilket blev ungefär tio minuter.

När vi kom till skolan, och Sandra fick syn på oss, så kom hon på att hon hade fått ett skavsår och ett plåster när hon var på korttids, och då blev det för många känslor att hantera på samma gång. Skolavslutningarna har alltid varit laddade för henne, trots full anpassning.


Hursomhelst, efter att ha tittat på det fina ”bil-plåstret” och torkat tårarna så gick det ganska bra att hinna dricka upp kaffet innan vi var tvungna att åka. Det var ungefär lika lång tid som damen behövde för att trycka i sig en chokladboll ;)

Sen packade vi på oss väskor och teckningar och åkte hem. Sandra var jättetrött efter korttids och avslutning, men det gick rätt bra ändå, ända tills det började bli sovtid. Då sjönk hon ihop på golvet och tog sig för pannan, som hon alltid gör när hon inte mår bra, eller när hon börjar må bra efter att ha varit sjuk. Antagligen för att jag brukar känna henne på pannan när hon är/har varit sjuk.


Ja, efter lite låsningar och mindre utbrott som berodde på att hon var för trött för att orka nånting, så kom hon i säng och blev omstoppad. Sen blev det knäpptyst på en gång, så hon somnade ovaggad, kan man säga. Jag behövde bara gå in en gång och hjälpa henne med ett toabesök, annars har natten varit lugn.

Idag var det ju ett tandläkarbesök på programmet, men det får vi ju ändra på, förstås. Det är inget akut så det är inte hela världen, utan går lika bra med en ny tid.


Anonym undrar hur jag gör schemabilder som håller. Jag använder mest fotade bilder, så jag skriver ut dom på vanligt papper och sen plastar jag in dom. En lamineringsmaskin finns bl.a. på Clas Ohlson och där har dom även plast till den. HÄR har du en länk på ett alternativ.

Sen klipper jag ut bilderna och klistrar självhäftande kardborrband på dom. Kardborrband finns bl.a. på Biltema, i lite större rullar, för det går åt en hel del.

Nu har jag hört att det ska finnas självhäftande magnetremsor också, vilket ju verkar väldigt smidigt, men eftersom vi har så många bilder och ett färdigt schema så byter vi inte, men ska man göra ett nytt från början så kan man ju kolla på alternativen. Jag vet inte hur svårt det är att få tag på och vad det kostar, men det är iaf ett tips som kan vara värt att kolla upp. Om jag har fattat rätt så är Sigvardtavlorna i magnet, och då är det ju smidigt med magnetbilder.



Må så gott!
♥ Kram ♥

2 kommentarer:

Lena sa...

Så bra att Sandra kan sova och sova ikapp nuförtiden. Förstår att det blir för mycket för henne med dessa annorlunda dagar, inte lätt att hålla reda på alla känslor.
Tänkte på det där med schema, vi gör ju så att vi har en veckotavla i magnet på väggen som vi fått via HAB och den är i veckans färger. Sen gör vi ju bilderna som ni gör, skriver ut och laminerar.
Magnettejp finns också billigt på Claes Olsson, så det alternativet blir ju ungefär samma summa som på ert sätt, och sigvarttavlan är i magnet!
Kram och ha en bra start på sommarlovet :)

Bellan sa...

Jätteintressant att läsa om dina tips här om schemabilder och grejer. Ska nog försöka fixa en pärm med bilderna vi har. Jag köper min kardborre i tygaffären i stan, men bra att veta att Biltema har - det trodde jag inte.

Hoppas er dag varit bra!
Saknarkramar i massor <3

// Bellan