tisdag 25 februari 2014

Ledigt, helt enkelt

Här vilas det och inget annat. Sandra kom iväg bra igår, men tröttheten lös igenom lite. Vi får väl se hur det går. Vi behöver nog några ”funkar-veckor” innan vi kan koppla av på riktigt, men det går åt rätt håll nu iaf.

Natten till igår sov jag knappt nånting, men det berodde inte på Sandra utan på en annan familjemedlem…


Ni vet, när man blir väckt sådär en kvart efter man precis håller på att somna, eller nåt. Ja, sen är det ju liksom kört på ett tag. Det hann bli tre utlästa ”sömnpiller-tidningar” och nattmacka med mjölk innan jag äntligen somnade, nån timme innan jag skulle upp. Så det är extra skönt med en ledighet nu, faktiskt ;)

Det går ingen nöd på mig och jag lägger aldrig nån energi på antal sovtimmar. Det blir som det blir och då brukar det bli bra. Jag har haft värre vaknätter och gått som en zombie, och man överlever ju det med. Med lite extra skallebank, förstås…

Men inatt har jag sovit, ojojoj! Göran stängde sovrumsdörren när Sune kom ylandes, så jag somnade om igen. Somnade tidigt och vaknade sent, och ingen huvudvärk! J

När Sandra hade åkt igår, tog Göran hand om veckohandlingen medan jag tog hand om lite annat som behövdes på hemmaplan, rena sängkläder och lite tvätt och sånt. Sen blev det mest slappa hela dagen. Jag behövde inte ens laga mat, eftersom vi hade kött och potatisgratäng kvar efter helgen. Idag blir det också goda helgrester, nämligen korv i ugn.


Rester i micron, det gillar jag! Är man ledig så är man, lixom.

Det blev en härlig vårprommis igår också, med ljumma vindar och fågelkvitter. Vi ska väl försöka komma igång med våra promenader igen, det är inte klokt vilken kass kondis man får av att inte röra på sig! Vi har ju liksom inte riktigt hunnit med det på ett tag nu när vi har varit tvungna att hinna det viktigaste på ledigheterna som har blivit.


Det känns skönt att det bara kommer bli bättre med ledigheter och ordning nu, och den här årstiden är väl helt underbar att komma igång med prommisar på.

Till kvällen blev det lite mer slappa och så ”måndagsmys” i tv-soffan, innan jag blev för trött. Fast det var just inget att se på tv, förstås. Mysigt var det hursomhelst, och gott. Och, framförallt – Ledigt! J


Ha det fint!
P.S. Gå in hos Mamma Z HÄR och kolla. Tyvärr kan inte jag åka dit, men du kanske kan och vill J Stort Grattis till Mamma Z och ni andra som har dragit igång allt och nu är i mål. Bra jobbat!

.

1 kommentar:

Jobbarvännen Lotta sa...

Biljetter bokade :-)