lördag 6 april 2013

Semester med vår-dopp

Vi har varit på en mycket lyckad och härlig påsksemester över lovet då vi hyrde samma stuga som sist ”när det nu var” (höstlovet, kanske?) Hursomhelst så hyrde vi ett pool-hus så Sandra skulle få bada lite, eftersom det är den enda möjligheten att hon ska få göra det när hon inte fixar badstränder och badhus där det oftast finns annat folk.

Sandras fina blommor från assistansbolaget fick förstås följa med

Men vi började med en vakennatt och utbrottsmorgon. Tyvärr fattade nog Sandra misstankar kvällen innan vi åkte, och kunde sen inte sova så bra. Typiskt! Vi berättar ju inte saker i förväg just därför, så vi hade förberett schemat som jag skulle visa henne på morgonen. Sen väntade vi tills det var tyst i Sandras rum på kvällen och då gick Göran ut med grejor i husbilen. Men damen sov inte, utan stod i fönstret och kikade på honom, sen var det ju kört.

Om nån undrar varför vi tar husbilen när vi hyr stuga så beror det mest på att det är enklare att rasta med den när Sandra är med, för då kan vi gå på toa och äta utan att krocka med massa folk. Sen är det lite praktiskt också, för det saknas ofta saker i en del stugor och det är inte alltid så fräscht att man vill använda allt i köket, t.ex.

Sune var också med och hade mycket att upptäcka under veckan

Hela resdagen gick bra sen, när vi väl kom iväg. Sandra var på bra humör och resan gick fint. Sen blir det alltid lite oroligt innan vi är på plats ordentligt, men det gick rätt bra det med och utbrott blev det inte förrän tröttheten var ikapp och det var sovtid. Men natten var lugn och första morgonen hade vi solsken både ute och inne, och det fortsatte att stråla nästan hela veckan.

Det var lite nervöst innan vi kom i vattnet, för dom sista dagarna förra gången vi var där så klarade Sandra plötsligt inte att kliva i och ur bassängen. Det har aldrig hänt förut och var en riktig låsning, så skulle minnena från det sitta kvar så hade vi problem.

Vi låtsades förstås inte om nånting, utan körde på som vi brukar, och hoppades att det skulle gå vägen. Och det gjorde det! Vilken lättnad! Visst var det lite svårt för henne och hon kom nog ihåg att hon inte kunde, men det var inte totalt låst så med lite lagom stöd av mig så gick det bra. Gissa en som var lycklig sen då! J Ja, inte bara en, förresten, vi var lättade allihop för det innebar ju att vi kunde fortsätta bada, som Sandra älskar.Så är det en bra motion också, för hon rör sig jättemycket i vattnet, och det är svårt att hitta ett sätt för henne att röra på sig annars. Hon skulle behöva ha en egen pool...

Ungefär efter halva veckan så märktes tröttheten och det blev skört och gnälligt, så vi gjorde inte så mycket mer än det vi måste och koncentrerade oss på att orka bada en gång om dagen. Så länge allt bara flöt på, utan krav, funkade det jättebra, så vi försökte hålla ribban på den nivån.

Men det behövdes inte särskilt mycket för att humöret skulle svikta, så vi kortade ner veckan lite och åkte hem en dag tidigare än vi först hade tänkt. Det känns ju viktigt att Sandra hinner vila upp sig lite inför kommande vecka med inskolningsstart.

Vi tror att låsningen förra gången kom när det blev för mycket påfyllt i huvudet på Sandra med semester, bad och annorlundaheter, och det är ju inte så konstigt att orken tar slut i slutet av semestern.

Min dator var med, men vi visste att det var dåligt med uppkopplingen så den var mest med för Sandras skull, så hon kunde koppla av med lite dataspel om det behövdes. Göran lyckades få lite uppkoppling på sin dator, men det gick rätt trögt.


Men damen orkade inte riktigt, så det blev bara ett par tillfällen med dataspelande, och mesta tiden kopplade hon av med att lyssna på musik och klippa i kataloger och tidningar.

Plötsligt kommer det nåt som man inte har en aning om vart Sandra har snappat upp det nånstans ifrån, och man blir lika häpen varje gång. Hon klippte ut ett luftgevär från en katalog och sa ”Man skjuter inte älgar med gevär” (ordet ”inte” lägger hon av nån anledning ofta till fast hon menar tvärtom) Ja, man kan skjuta älgar med gevär, sa jag. Sen funderade hon en stund och sa ”Sen steker man den i stekpannan”


Må så gott och trevlig helg på er!
(Vill ni läsa om vår påsk så är det bara att scrolla vidare)

♥ Kram ♥

1 kommentar:

Photo by Maria sa...

Så härligt ni verkade ha det..

Ha ha, hon har ju helt rätt om gevär och älg =)

Kram Mia