onsdag 25 november 2009

Måbra-dag

Jaja, det blir ju sällan som man har tänkt, men det är ju huvudsaken det blir nåt! Vi har nu tillslut bestämt oss för att inte åka iväg alls i helgen, trots långledigt, utan vi myser hemma istället. Det känns lite dumt att riskera ryggen igen, för att åka bil gillar den inte även om det inte är längre än 4-5 mil. Men vi får mysa hemma och det brukar vi inte ha problem med. Fast ledigheten kommer nog att kännas lång och vi kommer nog att tänka på Sandra mer…

Korttidsväskan är iaf färdigpackad, och kläderna räckte. Det gick knappt att stänga den sen… Det är ju inte bara kläder som ska med utan lördagsgodis, chips, dricka, mediciner, toa- och duschprylar samt lite annat som behövs och tar plats…

Idag blev det en massa måbra för min del, fast nån prommis hann vi ju inte. Men träningsvärk i ryggen efter ett par dagar med stavarna känns bra!

Direkt när Sandra hade åkt imorse, gick jag iväg och fick massage. Såå skönt! Men snacka om smidig som ett kylskåp! Stel som en pinne! Jag brukar ju kunna slappna av om jag försöker åtminstone, men icke! Troligtvis för att jag har ont, men kanske lite för att jag kände mig stressad också… Nåja, jag bokade ny tid om en vecka iaf, så jag blir ordentligt uppmjukad. För visst gjorde det nytta, det kände jag direkt när jag reste mig :)

Plötsligt förklarade hon att handen var som min kropp och masserade mellan två knogar. ”Det här är svanskotan och här knastrar det” sa hon… Okay???... Så vände hon på handen och visade vart livmodern sitter! Me! Jaja… Ska väl erkänna att sånt där mest låter som hokuspokus i mina öron, men jag har ju inga bevis för att det inte stämmer så jag säger inget… Sen visade hon på ett ställe ovanför pekfingret där jag har en knuta i ryggen…… Där satte hon en nål! (På handen, alltså! Å sen masserade hon knutan i ryggen…) Så har jag fått testa akupunktur också, för första gången i mitt liv. Innan jag var klar tejpade hon fast nåt slags pepparkorn på handen! Öööhh?… Den ska sitta till imorron bitti, om den inte trillar av innan, sa hon. (Den trillade av…) Jaja, sämre lär jag ju inte ha blivit av det, så varför inte?

Sen hem å duscha, fixa käk å förbereda det vanliga så allt var klart till Sandra kom. Idag fick Göran ta emot för jag skulle till frissan, men hann hem igen, till våra medicin- och badrutiner. Men när jag kom hem hade dom bestämt att Göran skulle ta hand om duschningen och jag tackar ju inte nej till plötsligt extra ledigt, lixom :)

Göran fick ta handlingen själv, på fm idag, för det var enda dagen det fanns tid till det. Imorrn kommer ett par släktingar förbi en liten snabbis på dagen, medan Sandra är i skolan, eftersom Göran fyller år. Vi hinner liksom inte fira så mycket när det är vardag, och Sandra orkar inte heller för den delen. Så vi firade ju i söndags, på ”Sandravis” och Göran och jag fixar en mysmiddag när vi har korttids sen.

Kom ju på att det är advent i helgen också… Vad plötsligt det kom då! Betyder ju att vi bara har fyra helger på oss att jula… Och eftersom Sandra inte är hemma den här helgen, blir det bara tre! Nåja, hon behöver ju inte vara med på allt och några småsaker kanske man kan trycka ihop på samma helg… Det ordnar sig. Det brukar det ju göra :) Jul lär det ju bli oavsett!


Men pepparkakor ska hon iaf få göra, för det gillar hon. Förr om åren gjorde jag egen deg, men det har jag slutat med! Vi äter ju ändå inte upp dom utan bakar mest för bakandets skull, så varför krångla i onödan? Mår Sandra bra efter korttids och är pigg nästa helg så får det bli pepparkakor då, helt enkelt. Sen är det två helger kvar till jul…

Det är så många som har gjort julfint i sina bloggar också, så jag har väl gjort ett tappert försök jag med. Kul med lite förändring då och då. Nu är det bara snöflingorna som fattas… Fast jag har inga som helst förväntningar på att jag får till några såna, för det verkar lite krångligt… Men sååå fint :)

Ha det nu så bra, och lägg julstressen på hyllan!..

8 kommentarer:

Britt-Marie sa...

Åh va fint du gjort, nu får jag nog ta tag i juldekorationer på min blogg med...jul i var hörn.
Låter härligt med en myshelg på tu man hand även om den får bli hemma. Ha en det riktigt mysigt och att ryggen bara blir bättre och bättre!! Kram

Mamma Tanja sa...

Verkligen julfint på sidan. Kul att du följde vår resa. Alltid roligt om man kan roa någon. Hoppas ni får en skön helg nu och gratta Göran från oss. Hch vad skönt att ryggen är bättre. Själv fick jag också massage idag....
Kramis

Photo by Maria sa...

MåBra dagar behöver man :-)

Skall se om jag kan förklara bra nog så du kan få in snöflingor..
Jag har hämtat mina här : http://interestingwebs.blogspot.com/2008/12/how-to-add-falling-snow-effect-to-blog.html

Kopiera javaskriptcoden som finns där.. Gå in på din layout sida.. Klicka på lägg till en gadget och sedan där det står HTML/Javascript.. Klistra in koden i den stora rutan och spara..
Jag drog sedan ner den längst ner på min sida men det behövsinte..

Hoppas du förstod..

Kram
Mia

Patricia sa...

Va bra att du gick iväg och fick massage, det behövde du säkert.. =)
Och det där med pepparkorn funkar faktiskt, kag har provat själv och känner flera andra med som testat som det funkat på i olika sammanhan.
Det är en Japansk gammal lära och om jag minns rätt så heter det Sojuk eller nåt åt det håller...jag var på en sån där workshop och lärde mig lite om det men har glömt bort det... hi hi.

Ja du nu står det inte på förrän det är jul...inte klokt va fort det går och jag har inte hunnit förbereda något alls. Men idag har jag bytt gardiner i vardagsrummet och tagit fram några adventsljusstakar men inte satt upp dem än.

Nu är det dax att sova!
Hoppas ryggen är bättre i morron!

Kram Patricia

Annelie L sa...

Låter lite hokuspokus men hon vet säkert vad hon gör, homeopaten jag går till kan lite av varje hon också, men pepparkorn har jag aldrig fått prova.... Hoppas Sandra får det fint på kortis och att du och Göran kan koppla av och njuta av er ledighet.
Sen måste jag ju säga att du verkligen fått det julfint här inne hos dig på din blogg.
Stor kram

Patricia sa...

Ja se det snöar, ja se det snöar, det var ju roligt ha ha...nu blir det vinter...

Kram =)
Patricia

Mona sa...

Så fin bloggen är. O hoppas att ni får en riktigt skön ledighet. O att Göran fick några glada skratt när posten kom. KRAM

agneta sa...

Även jag önskar er en riktigt skön ledighet och att Sandra får kul på sitt håll! Här ska det julpysslas med barnbarnen under helgen, förutom promenerande! Kram Agneta