torsdag 5 november 2009

Julväder, minsann

Igår varken orkade eller hann jag skriva. Sandra var trött efter skolan i tisdags, så hon fick en ledig dag igår. Själv blev jag plötsligt krasslig och fick väl lite skrämselhicka. Fast den gick över rätt fort. Hickan alltså… För jag insåg ganska snart att det bara blir en förkylning, trots att den kom så fort. Jag är inte den som går och oroar mig över sjukdomar, men nu står det ju om influensan överallt, så visst kommer tankarna när man börjar känna sig dålig.

Nu är jag ju inte så värst rädd för influensan heller, mer än att det inte skulle funka om vi blev sjuka… Men det får ju lösa sig om det blir aktuellt. Hoppas ju så klart mest på att Sandra slipper den, för hon blir så dålig när hon blir sjuk.

Nåja, en liten förkylning är ju snart överstökad :) Vi hade en ganska lugn dag igår, även om den började med stora utbrottet då det var medicindax. Men sen hände det inte så mycket mer än att jag fick hjälp i köket med att skära kycklingkorv till en korvstroganoff.


Men efter maten orkade inte jag med några större projekt, så det blev film, och klippa i kataloger, för Sandras del. Göran åkte för att handla, så det blev gjort utifall jag skulle bli sjuk. Vi hade annars planerat att åka tillsammans idag, nämligen, men nu slipper vi det.

Igår kom första snön. Det småsnöade hela dagen och till kvällen kom det ganska mycket.


Fast idag var den borta igen, precis som den brukar i den här delen av landet. Det är väl därför jag inte är så vidare förtjust i vintern. Bara slask-blask eller ishalka. Om det däremot är lite kallare och gnistrande snö, då är det ju vackert! Men jag gillar vår och sommar bäst!

Sandra blev så glad när hon såg snön igår. ”Det är julväder” sa hon :) Konstigt, egentligen, med tanke på att det oftare regnar än snöar på julafton… Sen bestämde hon iaf att det var dags att ta fram vinterstövlarna, så det gjorde vi och dom får hon självklart ha idag, även om snön är borta. Annars hade hon blivit bra besviken. Det är ju dessutom bara en plusgrad.

Ha en fin dag, allihop!
Kramen!

4 kommentarer:

Britt-Marie sa...

Ja även hos oss hade det kommit några snöflingor när vi vaknade i morse men de är nog tyvärr snart borta. Annars gillar jag när det är gnistrande vitt fast det är som du skriver inte så ofta vi har det. Hoppas det inte blir något med förkylningen utan att den snabbt går över och att även Sandra känner sig piggare. Kram Mamman

Annelie sa...

Självklart ska hon ha sina vinterstövlar på när dom varit framme till beskådande....det är så skönt att få vara varm o go om fötterna. Hoppas du bara får en lätt förkylning som fort går över så att du får ork och tis till allt du har omkring dig i din vardag :o)
Kramar till er

Sussi sa...

Ja du detta väder, om snön ändå kunde få ligga kvar då är det ju ganska mysigt.
Slask gillar jag inte.
Hoppas att ni får en bra dag imorgon.
Kram
Sussi

Moonrose/ Vonneli sa...

Krya på dig. Kurera dig och Vila ut så gott du kan. Vill inte heller ha detta blaskande snöslask...men men, bara att gilla...bra med stövlar i detta slask. Ha det gott! Kram Yvonne