söndag 29 november 2009

Lite jul å lite svar

Så har vi jul i vårt hus :) Ja, lite lagom då. Jag fick ju frågan igår, om Sandra fixar julpynt, och, ja... lite lagom går bra. Hon gillar det väldigt mycket, men det stressar henne också, så vi gör allt för att tona ner. Hon frågade innan korttids vad vi skulle göra när det är advent och jag sa att vi inte ska göra nåt för hon är på korttids då, men när hon kommer hem har vi tagit fram ljusstakarna i fönstren. ”Får jag se ljusstakarna efter korttids” sa Sandra och det lovade jag, så klart!

Ljusstakar, julgardiner i köksfönstret och liiiite julpynt i Sandras rum (kulor, andra blomkrukor och annat överkast) det är allt och det räcker gott och väl. Så som svar på frågan, hon tycker det är kul och hon fixar det, så länge vi anpassar och gör det på ”Sandra-vis” :)


Lite närmare jul får hon sätta ut lite små tomtar vart hon tycker dom passar. Det brukar också gå bra och hon brukar leka med dom sen :) Ingen adventsljusstake, ingen julkalender, ingen julgran, inget luciafirande... Då brukar det gå ganska bra. Men det har tagit tid att hitta traditioner som passar oss. Man kan ju inte träna på julen, precis... Så december har varit Sandras värsta sjukmånad förr om åren. Men nu går det hyfsat bra, som sagt.

Till ”Mamman” vill jag säga; Absolut! Det blir bättre! Man får kämpa, men det blir bättre! Jag vet hur ni kämpar och jag vet att ni ser till att det blir bra! Styrkekramar till er och alla andra kämpar!

Ha en fin 1:a advent!

7 kommentarer:

Anonym sa...

Så fint du har gjort det. O visst har det blivit bättre för er och Sandra. Är så glad för er skull. KRAMAR Mona

Maritha Q sa...

Hej vännen! Vad härligt ni haft och har på ledigheten. Visst är det bra med lagon mycket jul, det märkte jag idag när jag tog fram att det gick fortare än vanligt för att jag minskat.
Härligt när det funkar så bra för Sandra men jag förstår att vägen varit jobbig emellanåt.

Ha det fortsatt gott på ledigheten och NJUT nu!
Kram Maritha Q

Tanja, 30+ sa...

Hej vännen!

Vad härligt att det funkar så bra för er! Lagom är bäst! O det gäller nog alla barn egentligen! Tänk va alla stressar på med prylar, kalendrar, paket, julfester, pyssel, bak, pynt, granar....ja, you name it!! Men självklart förstår jag er situation!

Hoppas ni fortfarande har det helmysigt!
Kram!

photo by roger sa...

Hej Nina, ville bara lämna ett avtryck och tacka för dina kommentarer på min blogg. STORT tack för dina tankar... Det värmer...

adali sa...

det är så intressant att läsa din blogg, att få förstå vad människor gör och går igenom med sina inte "fullt" normala barn... det gör åtminstone att jag tänker efter ibland hur det skulle vara om nån av mina tre var så, och hur tacksam jag är för att det bara är lite småbråk ibland..hrm...
kram på dej supermamman...

Patricia sa...

Åh va fint du fixat, och attan va snyggt det var med kulorna på gardinstången...riktigt riktigt snyggt...kanske apar efter din idé... ; )

Här har det bara kommit upp julgardiner i köket, adventsljusstakar i köksfönstren och ett vardagsrumsfönster...och Alex får hänga upp sin stjärna i sitt rum, det räcker för den här gången, blir väl mer vartefter det närmar sig jul... =)

Fortsatt mysig lång-korttids!!!
Kram Patricia

Patricia sa...

PS! jag putsade bara invändigt, har nog inte putsat ustidan på 2 år... ha ha

De blir ju ändå så fort skitiga så det är ingen skillnad... =)

kramen