lördag 20 maj 2017

Härliga värme

I torsdags var det riktigt sommarvarmt och jag hade lust att vara ute hela dagen. Sandra gillar ju att vara ute, men det gäller att det är rätt anpassat, som med allt annat. Först tänkte jag att vi skulle äta lunch på en filt ute, men kom på att det nog inte var min smartaste idé. Sandra har svårt att äta om hon inte sitter ordentligt vid ett bord. Om hon skulle spilla är risken för utbrott stor och då är det högst troligt att damen inte vill äta mer sen. Och ibland är det ju faktiskt inte så klokt att utmana ödet.

Vi åt inne, men tog med oss en fikakorg ut efter maten. Det tyckte Sandra var jättemysigt och hon var mycket nöjd med upplägget.


Tills kakan var uppäten. Jag vet inte vad som orsakade gnäll och låsningar, men att det blev värre än det behövde bli var i alla fall mitt eget fel, eftersom mitt tålamod inte räckte så länge det behövdes. Igen. Suck.

Hursomhelst så lugnade det ner sig ganska snart, och vi satt ute en stund till, men flyttade till skuggan. Sandra blåste såpbubblor och jag fotade fåglar. Eller, en fågel iaf.


Det var ganska blåsigt och jag sa till Sandra att bubblorna flög iväg lika fort som fåglarna.

Resten av dagen gick bra och damen var mestadels pigg och glad. Igår blev det en prommis till återvinningen med Sandras klipprester. För det blir en del sånt i den här familjen, kan man säga. En bra aktivitet för Sandra på samma gång. Damen var lite trött, så vi ställde inga höga krav och resten av eftermiddagen blev lugn.

Idag blir det grillning istället för den planerade hemmagjorda pizzan. Det gäller att passa på när det nu är sommar ute, för det skulle visst inte hålla i sig så länge. Pizzaplaneringen är flyttad till på måndag istället, och vi ska ju äta då med så det blir lika bra det.

Det var allt för nu, må gott.

.

1 kommentar:

Annelie L sa...

Bästa att passa på medans grill vädret är här, pizzabak kommer det säkert bli gott om tid till 😉 Kramar om 🤗