måndag 15 maj 2017

En dag i taget

Jag borde ju vara fylld av energi efter min ledighet, men faktum är att jag är tröttare än någonsin. Det hade väl gått an ifall en av oss var pigg, men vi är ju lika trötta båda. Nåja, det hjälper ju inte att haka upp sig på det, utan vi gör bäst i att ta en dag i taget, och hjälpas åt så gått vi kan.

Igår var planen att Göran och Sandra skulle gå ut och blåsa såpbubblor en stund efter maten, men regnet hängde i luften så vi bytte det mot en biltur. Bilturen tog jag hand om medan Göran hann dammsuga det värsta.

Men när man sitter på 100-vägen och kommer på sig själv med att tänka ”Jag ska bara blunda och vila ögonen en stund” då är man nog inte så himlans lämplig som bilförare… Som tur är så hann jag tänka klarare innan jag somnade, och hela bilturen gick bra.

Det brukar ge mig en massa energi att köra bil, men just nu blir jag bara trött vad jag än tar mig för, tror jag. Jag blev ju t.o.m. trött av ledigheten jag nyss haft. Men det ska väl bli bra snart, får vi hoppas.

Faktum är att det, om vi har en massa flyt, kan bli riktigt bra redan innan sommaren. Ja, bemanningen kan vi ju inte skynda mer än det finns folk som söker, men iaf. Det går faktiskt framåt.


Må gott!

.

2 kommentarer:

Annelie L sa...

Att somna i 100km/h är inte att rekommendera, åtminstone inte om man sitter bakom ratten 😏
Himla skönt att du orkade hålla dig vaken.
Det kan ju vara så att din kropp börjar koppla av lite efter att ha kört på högvarv en väldigt lång tid, då kan den reagera med att bli helt slut. Håller tummarna för att orken kommer tillbaka och att bemanningen blir fulltalig så att ni kan få era lediga helger och få börja rå om varandra ute i hjulhuset, ( och kanske till o med kan resa bort på en liten semestertripp😉)
Kram finaste ❤️

Anonym sa...

Det där känns igen,man blir mer trött när man stannar upp och känner efter liksom (har varit där några gånger).Som tur är brukar det ge sig när man får mer vila.
Ser att ni bytt assistansbolag,kan det vara delvis därför ni behöver nya assistenter?
Det är samma här,svårt att rekrytera tyvärr så man får vara glad för de som finns och trivs och utvecklas i jobbet.Sedan är det svårt med nya för H så vi tar in en i sänder och det behöver gå några månader emellan innan nästa nya kommer in (där är det lite enklare så länge någon bor hemma iom att grunden/familjen finns på plats).
Min H hon flyttade hemifrån för 5 år sedan nu och förra sommaren hade jag semester 3 veckor i rad för första gången sedan hon föddes.I år är min plan att vara ledig 4 veckor i sträck (nytt rekord),resten tar jag ut som strödagar/veckor för det är så skönt med en paus emellanåt (har många semesterdagar iom jag är äldre).
Önskar så att det snart ordnar sig med Sandras boende så kommer ni att kunna få ordentlig vila mellan varven.
Ha det gott!
Annette