lördag 20 februari 2016

Schemabyte

Det var en lugn, men lite skör och småtrött tjej här igår. Hon nöjde sig bäst med att klippa och se film, och jag fick en hel del tid över att greja o fixa. Bl.a. lite nytt material som är under tillverkning än så länge.Sen satte vi upp det nya magnet-schemat som kom från hab i veckan. Det blev himlans bra, måste jag säga.


Det gamla var med kardborre och egentillverkat.


Det hade gjort sitt och började gå sönder, så istället för att göra ett nytt bestämde vi oss för att satsa på magneter. Efter lite klurande och Sandra-anpassade ändringar så har vi nog fått det att fungera nu.

Det blev mycket ”renare” och tydligare, och inte så många olika ställen att få ihop. Vi tog nämligen bort det detaljerade ”idag-schemat” som vi tidigare hade vid sidan av veckoschemat och på veckan hade vi mindre bilder, bara det viktigaste som Sandra behövde ha överblick över.

Magnet-schemat är mycket större så nu använder vi bara det, och har ”idag” mer detaljerad än övriga veckan.


Sandra ska få vänja sig vid det ordentligt hemma innan vi byter på jobbet också, men det verkar gå jättebra. Det är ju som ni säkert vet inte bara att byta och ändra hursomhelst när man har med autism att göra, så det gäller att först tänka till ordentligt, och sen vara beredd att ändra mer längs vägen. Det måste vara tydligt, och det är svårt att veta om det är tillräckligt förrän man provar.

Sen är det ju bra om man kan minska förändringarna så mycket som möjligt, så Sandra känner igen det trygga och invanda. Den största förändringen med bytet är att Sandra tidigare hade hela veckan i en pärm där hon bläddrade fram rätt dag och sen satte upp bilderna på ”idag-schemat”


Nu har vi istället bilderna i lådor.


Här har det hunnit bli full fart, så det tog sin tid att färdigställa dagens inlägg, men nu är det klart och jag önskar er en fin dag!

.

2 kommentarer:

Annelie L sa...

Hur fungerar lådorna, ligger bilder för hela dagen i dem, eller är det personalen, ja bilder på personalen menar jag förstås ;) Det låter spännande att med nya lösningar och massor av nytt arbetsmaterial.
Ha det gott vännen min.
Saknarkramar

Bellan sa...

Blir säkert bra det där!
Ha en fin lördag! Kramar om! ❤️

//Bellan