tisdag 23 februari 2016

Lite bostadssvar

Vi har en skön ledighet och pysslar med både det ena och andra. Jag har inte så mycket att berätta just, men tänkte svara på ett par frågor jag fick av anonym i förra inlägget. Tack! Som svar på första frågan, om det är okay att fråga – Ja, jätteokay. Det är bara roligt med lite respons :)

Anledningen till att vi ville byta kommun var att grannkommunen är bättre. Den är lite större och har en annan mentalitet där det är mer acceptabelt att ”inte vara som alla andra” än det är i den kommun vi bor i. Man satsar mer och har en bättre människosyn överlag.

Sen är det förstås inte säkert att allt skulle bli bra ändå. Sandra har trots allt väldigt stora hjälpbehov och det är väl, som du själv nämner, ingen kommun som vill ha dom kostnaderna… Dock har några av cheferna i den kommun vi bor i en ganska hemsk syn på människors värde när det gäller funktionshindrade, och då är det inte lätt att få verksamheterna bra även om personalen där är bra. Attityden hos ”vissa chefer” är lite ”dom där kan vi sätta där, och skära ner lite på, så blir vi av med dom billigt och bra”

Anonym undrar också om ett alternativ för att få byta kommun skulle kunna vara att vi flyttar hela familjen. Ja, den möjligheten finns ju, och var vi tvungna så hade vi kanske gått den vägen. Men det har sina sidor det med.

För det första måste Sandra flytta från sin trygghet nu, för att bygga upp nåt nytt i ett annat hus, för att sen flytta igen till en egen bostad. Det skulle ta många år och troligtvis bryta ner henne ganska rejält.

Sen har vi huset. Att sälja det hus vi har nu, som är ganska stort, med verksamhet i källaren, och har ganska höga lån, skulle inte vara ekonomiskt möjligt. Vi kan inte flytta till en bostad som inte Sandra klarar att bo i, nämligen ett lika stort hus med rätt planlösning och rätt omgivningar. Det känns ganska lönlöst.


Vi väntar fortfarande på beslutet om ”Särskild anpassad bostad” och sen får vi se hur vi går vidare utifrån det.

Hoppas du fick svar på dina funderingar, du (eller andra läsare) är alltid välkomna att fråga igen.

Må så gott!

.

Inga kommentarer: