lördag 27 februari 2016

Backa tillbaka och byta riktning

Det ser verkligen helt hopplöst ut för Sandra i framtiden. Efter dom uttalanden som korttids gjort, som enligt deras chef är en gemensam uppfattning, så känner jag mig jätteledsen. Jag ser i nuläget ingen lösning alls, faktiskt.

Jag vill inte tro att det är personalen som står bakom, utan kommunen. För personalen har förstått Sandras hjälpbehov väldigt bra förut, dom flesta. Innan cheferna började bytas ut.

IVO kom fram till att kommunen inte har tillsatt den personal som krävs, så nu är kommunens nya strategi att bevisa att Sandra inte behöver hjälp! Kommunen har rätt att ha egna utredningar, nämligen. Så det kan komma hit nån från kommunen (!) och göra en ADL-bedömning på Sandra. Och eftersom den/dom är släkt med alla andra i det där inavelshuset så kan ju vemsomhelst räkna ut vad dom kommer anse efter den utredningen.

Nåja, först blir jag fly förbannad, sen ledsen och allt känns hopplöst. Efter det börjar vi ju planera efter dom nya förutsättningarna. Igen. Det måste ju lösa sig på nåt sätt. Vi kan ju inte sluta existera, eller råna en bank för att Sandra behöver bo och må bra. Håhåjaja.

”Du förstår väl att hon inte kan bo hemma i all evighet”
”Du måste släppa taget nån gång”
”Hon måste ju flytta hemifrån”
”Ni måste ju få ett eget liv”

Jomenvisst. Tack..

2 kommentarer:

Annelie L sa...

Kramar i massor ❤️

Ulla sa...

En jättestor kram från mig och jag blir både ledsen och förbannad över hur ni behandlas och framför allt att ingen tar det här på allvar med Sandra! Usch vilka dåliga människor det finns!
<3