onsdag 3 februari 2016

Individuell Plan

Den 23 november skrev vi till vår LSS-handläggare och bad om en Individuell Plan enl. LSS. Vi sa att den skulle innehålla planer för Sandras framtid, boende, sysselsättning och assistans. Vi skrev att assistanssamordnaren och vi föräldrar ska vara med och dom berörda personerna från kommunen som behöver vara med. För det vet ju inte vi riktigt, vilka ansvarsområden dom har (eller ska ha) på kommunen.

Hade vi inte legat på ordentligt så hade det inte blivit någon IP åt Sandra, men eftersom vi är som vi är så släppte vi inte det förrän vi fick ett datum. Igår var det dags.

Är det då inte lite märkligt att det bara var LSS-handläggaren med från kommunens sida?! Chefen för daglig verksamhet var inbjuden, men kom inte och gav inget giltigt skäl för det heller. Hon struntade helt enkelt i att svara när vi inte godtog att hon ville skjuta upp mötet för att hon ville ha svar från IVO först.


Men, mötet kändes ändå okay så långt. Vi har dock varit med tillräckligt länge för att veta att det inte räcker med att ett möte känns ok om det ändå inte blir en vettig fortsättning. Och fortsättningen får vi ju se nu… Det känns bra just nu, och det skrevs en IP med Sandras framtida behov av anpassning.

Det står också att det måste vara ett samarbete mellan assistansbolag och kommun, vilket kommunen vägrat tidigare, och att vi föräldrar inte ska ta kommunens ansvar. Jag tror jag stannar där. Eftersom jag inte gillar att spekulera för mycket så återkommer jag om det när vi vet lite mer om fortsättningen.

Efter mötet åkte vi hem och kände oss ganska tillfreds. Vi njöt av ledigheten och varandra och gjorde just inget särskilt.

Idag ska vi börja med nästa steg mot framtidsmålen och ännu en assistent ska introduceras på kvällsduschen. Den här gången tror vi att vi har en lite bättre plan, efter lärdomar från förra gången då vi gick lite för fort fram. Sandra måste få bestämma takten och introduktionen är inte klar samma dag som Sandra vill att assistenten ska hjälpa henne. Det brukar hon nämligen vilja i början, sen kommer osäkerheten då Sandra behöver se att assistenten kan, och först efter det kan jag dra mig undan lite försiktigt. Ett litet myrsteg i taget. Det blir nog bra, tids nog :)


Men först är jag ledig hela dagen och har inga planer, så det blir nog Spotify och bara slappa. Må så gott!
.

Inga kommentarer: