fredag 26 februari 2016

Arger

Förhoppningen om att äntligen komma framåt efter möten vi haft på kommunen, eftersom vi nu har en bättre LSS-handläggare, grusades igår när vi fick förslag till avslag på ansökan om särskild anpassad bostad. Så var det med det. Börja om från början, alltså. Tyvärr är det en ny LSS-chef också, och hon verkar ju passa in bra i det där kommunhuset, bland sina likasinnade kollegor!


Sen läste jag igenom beslutet i lugn och ro och blev bara förbannad. För det första står det att Godman har tackat nej till Daglig verksamhet igen, vilket vi har varit extra tydliga med sen vi ansökte på nytt i somras. Vi har inte tackat nej till nånting, vi har ansökt om en anpassad verksamhet, och väntar på att det ska verkställas! Det har vi för övrigt väntat på sen augusti, och den chefen är den mest falska otäcka människa jag vet. Folk som ljuger och kör över svagare för egen vinning har jag inte mycket för!

Vidare stod det i beslutet att handläggaren har varit i kontakt med korttids, och jag vill verkligen veta vad det är för ljushuvud därifrån som har lämnat uppgifterna. Det är någon som inte har en aning om Sandras behov! Riktigt förbannad blir jag när det står att jag hindrar dom att göra roliga utflykter med Sandra och Sandra undrar varför hon inte får följa med när dom ska göra nåt. Att Sandra inte behöver två personal och att hon minns allt man säger till henne. Och att hon tycker om att äta tillsammans med andra eftersom hon är social. Personen i fråga har sagt att Sandra varit överlycklig i situationer när vi som känner henne vet att hon är stressad. Trist när det jobbar folk som inte ser skillnaden… Jävla idiot!

Jag klarar också att vara själv med Sandra, om det nu är nån slags prestige i det?! Men ska man göra något med henne på ett för henne anpassat sätt, så hon utvecklas och mår bra, då är man fanimej inte själv! Jag har iallafall skrivit till korttids och bett personen i fråga kontakta mig, för den personen vill jag ha ett samtal med! Jag kommer nog inte få svar, men då får jag väl begära ett möte med alla, för har den personen uttalat sig utan att alla varit med på det så anser ju jag att det är tjänstefel. Och jag har svårt att tro att övriga står bakom det där.


En annan personal, den bästa som känner Sandra mycket väl, har sagt att den som har ansvar för Sandra är befriad från allt annat, som matlagning, t.ex. Eftersom det går åt en person till Sandra. Jamen precis! Då måste det ju vara en annan person som gör allt ”runtom-jobb”

Jag har flera gånger bett att dom som undrar varför vi måste göra som vi gör med Sandra ska fråga oss istället. Men jag har haft en magkänsla av att nån/ett par tror att anpassningarna inte behövs utan att det bara är jag som vill vara jobbig. Fattar man inte för vems skull man anpassar så ska man nog byta jobb! Fy fan!

Med anledning av den magkänslan bestämde vi för ett tag sen att bjuda korttidspersonalen på lite samkväm på jobbet så assistenterna kan visa hur dom jobbar och varför. Tror ni den personen som tror att hon fattar men inte förstår kommer? Nä, just det! Men hon vet ju redan…….. *morrar*

Ju längre tid det tar att få igenom en bostad som Sandra klarar att bo i, desto längre tid måste hon gå kvar på korttids. S.U.C.K.A.


Nu har jag argat klart för ett tag. Idag ska vi skicka in synpunkter på förslag till beslut, men det brukar inte hjälpa så vi har förberett oss på att överklaga. Tänk vad enkelt livet skulle vara om vi bara kunde ta en bostad ”från den öppna bostadsmarknaden” eller ansöka om gruppbostad, som det så fint hänvisas till i beslutet.

Vidare ska jag maila till dv-chefen och fråga om dv är klart på måndag, eftersom hon ända sen beslutet i augusti har sagt att hon väntar på IVO:s svar. IVO skrev att dom ifrågasätter att kommunen avskrev Sandra (första gången) men att dom inte går vidare med det eftersom Sandra har nytt beslut och dom tar förgivet att kommunen följer lagen nu… Så det ska bli intressant att höra hennes undanflykt den här gången. Hon måste ju få en chans innan vi anmäler igen…

Om nån tror att jag bråkar för att jag tycker det är roligt så är det verkligen inte så. Men det gäller Sandras framtida anpassningar och i dagsläget har hon ingen plats på jorden utanför vårt hem.


Jag avslutar med att tacka speedgirlgirl för erbjudandet om att skicka korkar till oss, så omtänksamt av dig! Jag publicerar inte din kommentar eftersom jag inte är säker på att du vill att din mailadress blir synlig. Det är många som skickar korkar, och även om det går åt så behöver du inte samla för vår skull. Tack snälla!

Jag önskar alla en fin fredag och skön helg!

.

1 kommentar:

Anonym sa...

Man blir så trött.
Visst det finns föräldrar som inte ser sitt barns\ tonårings bästa och vägrar släppa iväg på något.men de föräldrarna är få och det är inte föräldrar till personer som har Sandras problem.

Den personalen bör inte jobba med personer med autism

En omplacering till lägerverksamhet inom kommunen för de ungdomar som har lättare handikapp vore ju på sin plats.

Och nej jag känner inte Sandra

Men genom att läsa det du skriver så hade jag på stört gjort allt för att hitta en mysig lokal där hon skulle få ha boende,verksamhet och en stor trädgård.
Och detta mysiga ställe hade jag sett till att det hade legat lite i utkanten av stan.hade gjort alla anpassningar som bara gick att göra för er och henne

Kram