fredag 2 oktober 2015

Ljusning, nyheter och familjen Sten

Jag har en hel massa tankar och planeringar i huvet just nu så jag har lite svårt att fokusera på nåt bra inlägg här. Men det är iallafall positiva tankar och planeringar, och ingen oro :) Jag kommer ju att skriva mer när vi vet mer, förstås. Innan dess blir det nog bara rörigt om jag försöker. Men planen är att Sandra ska bo kvar i vårt hus och vi så småningom ska flytta ut. Sakta ska andra ta över och helst ska Sandra inte behöva sakna oss så mycket om förändringen går i hennes takt.

Som jag skrev förut måste vi nu se till att lånet minskar på huset, för annars kommer det inte gå. Vi måste också ordna så vi har någonstans att vara när externa assistenter jobbar, för då kan vi förstås inte vara hemma. Det är väl så långt vi har kommit i planerna just nu. Vi har satt upp oss som intresserade att ha säsongsplats på en camping inom rimligt avstånd, och husbil har vi ju redan. Det är den absolut bästa lösningen om vi ser några år framåt i tiden.


Ja, som sagt, mer om det när jag vet mer. Med Sandra har det funkat bra ett tag nu. Även om hon är trött ibland, så har hon inte däckat. Men det är fortfarande många nyheter för henne, och det gäller att vi inte kör på för fort, vilket är väldigt lätt hänt.

Nu har vi en ”halv-ny” assistent som ska skolas in, och två kvällsduschar som Sandra ska vänja sig vid att andra hjälper henne med. Hon tycker det är jätteroligt, så det är inga problem på det viset, men nyheter är nyheter och det tar sin tid innan det blir invanda rutiner. Till dess blir Sandra stressad även om hon gillar det, för det är så roligt att längtan gör henne uppe i varv.

Men i det stora hela så har hon hämtat upp sig bra efter nergången på dv i våras. Vi ser att vi är på rätt väg, och har tänkt rätt hela tiden. Det känns så skönt så ni vet inte :)

Jag avslutar med en länk till Bellans blogg, och ett inlägg som jag känner igen mig väldigt mycket i. Både när det gäller folk (som chefer, t.ex.) som inte förstår allvaret i våra ”små anpassningar om allt och inget” utan tror att ”jobbiga morsan bara överdriver” och dels i tacksamheten av att det finns så fina människor som har valt rätt jobb ♥

Får jag presentera Familjen Sten som har vuxit fram under några
skapande-dagar på jobbet :)

Må så gott!

.

Inga kommentarer: