fredag 16 oktober 2015

Roligt på jobbet

Inte somnade Sandra om igår natt, som jag först trodde, hon var bara tillräckligt tyst för att det skulle verka så. Ett tag iallafall. Efter ett par timmar ville hon upp och jag försökte med att det var sovtid fortfarande, fast det inte var det. Men det gick hon ju inte på, så det var bara att starta dagen, helt enkelt.

Hon var väldigt trött, men vi klarade oss utan låsningar eller utbrott och det är ju helt fantastiskt. Vi la jobben på en lagom nivå och utmanade inget i onödan. Sandra jobbade bra men babblade mycket, som hon gör när hon är trött. Kanske känner hon att hon måste hålla igång på nåt sätt för att mota bort tröttheten?!

Men det var nåt med benen igår. Det första Sandra sa var att benen var konstiga och att hon inte kunde ligga i sängen. Hon sa att hon var ”snurrig i benen”. Att det inte betydde ”snurrig i huvet” märkte jag. Hon brukar ta sig för pannan då, och säga ”snurrig i huvet”.

Jag gissar att hon kände sig ostadig i benen, men vet ju inte säkert. Hon sa också ”ta bort konstiga fötter” Lilla gumman, vad jag vill krypa in i dig och känna vad du menar ♥

På fm var det skapande och det tror jag inte att jag har varit med på sen vi flyttade hit verksamheten och kan följa schemat eftersom det finns material och är anpassat. Kort sagt är det roligare nu när det fungerar ordentligt, förstås.

Vi har ett ”året-runt-tema” om årstiden, som vi har lite som grund i det vi gör och på skapande har vi arbetat med höstträd några gånger, och använt lite olika material.

Igår klistrade vi först torkade löv på trädet.


Och sen testade vi med att ”dutta” färg med en diskborste.


Jag får ju en hel del inspiration och idéer när jag kollar runt på nätet, som vi sen anpassar lite, så det funkar för oss och Sandra. Tidigare träd som Sandra har gjort är att klistra löv/äpplen i kartongpapper på träden. Hon har också ”duttat” färg med tops, men ville göra det till ett äppelträd, så det sitter äpplen på alla färgduttar :)

Igår hade vi fått ihop lite olika höst-träd, så då byttes Sandras ”skapande-vägg” ut. Den byter vi ganska ofta, eftersom vi inte kan göra så mycket annat med allt hon tillverkar. Det är roligast att göra, själva resultatet är Sandra inte så intresserad av, mer än att det nog är lite roligt att vi sätter upp det när det är nytt.


Visst blev det fint?! I hörnet hängde jag upp lite annat skapande som Sandra har gjort med pärlor. Det gäller att inte hänga upp för mycket, och inte för synligt, för då blir det mer störande än fint för Sandra.

I kvälls-duschen märktes ostadigheten och Sandra har ju kvar lite sviter efter kraschen i våras, så hon har haft svårt att böja sig framåt när hon ska tvätta benen/fötterna. Hon får ju alltid hjälp, men brukar delta lite på sitt sätt när orken finns. Igår kunde hon inte böja sig alls.

Men alla rutiner funkade bra och vi behövde inte tidigarelägga nånting för att få orken att räcka ända till sängen. Det hände t.o.m. oförutsedda grejor när damen precis skulle nattas, så vi fick ta oss ner två trappor igen, duscha och upp innan jag kunde stoppa om henne. Det brukar hon inte fixa när hon är trött, men inga låsningar eller utbrott den här gången heller :)

Idag ska jag jobba igen, och det står ”rörelse” på schemat, vilket jag förberedde ett förslag på redan igår (vi måste ju kolla dagsformen, och att inget som jag missat är bestämt först). Jag tror det är nytt för Sandra, men jag brukar ju inte vara med så det kan hända att hon har testat utan att jag vet det. Om vi nu kan göra det så ska hon iallafall få slå en stor tyg-tärning som vi kallar för ”kuben”


I den kan man sätta in bilder, så det är bara fantasin som kan stoppa vad man använder den till. Idag är det bilder på en av assistenterna som har en ärtpåse på olika ställen på kroppen. T.ex. om bilden med ärtpåsen på huvet kommer fram när Sandra slår, så ska Sandra ta en ärtpåse och balansera den på huvet till en back där hon ska lägga den. Alternativt på axeln, under armen, på foten, mellan knäna eller under hakan.

Just nu hoppas jag mest att det blir sovmorgon, för jag tror damen behöver det med tanke på gårdagen, och natten till igår. Hon var vaken vid halvsex-tiden, men sen blev det tyst så jag avvaktar och hoppas att hon somnade om.

Jag önskar er en fin dag och skön helg!

.

Inga kommentarer: