tisdag 5 augusti 2014

Pigg o gla’ som en solskensda’

Jag har inte så mycket att komma med för tillfället. Vi njuter av att vara lediga ett par dagar och att vi har fått orken tillbaks igen efter en ganska tuff vår/försommar.


Då, när jag var som tröttast, tänkte jag på den kommande sommaren med alldeles för få lediga dagar för oss, vilket gjorde mig ännu tröttare. Så bestämde vi, tillsammans med korttids, att dom inte skulle ringa efter oss när Sandra var där, även om hon egentligen behövde komma hem och vila.

Det var lite oroligt i början, för konsekvenserna när vi inte låter Sandra vila blir ofta ännu jobbigare eftersom hon då lätt blir sjuk, eller får det väldigt jobbigt med låsningar och utbrott. Men det har gått jättebra, och hon har inte blivit så trött som vi befarade. Bra anpassning på korttids och DV bidrog säkert till det.

Bara vi bestämde att korttids inte skulle ringa, så slappnade vi av och kände att vi verkligen var lediga på riktigt när vi var lediga. Jag kunde t.o.m. stänga av mobilen på nätterna. (Inte för att dom någonsin har ringt på natten, men tidigt på morgonen har hänt ett par gånger) Vi blev genast piggare, bara av att veta att vi var lediga när vi var lediga.


Sen hade vi fem dagar ledigt på raken och där nånstans vände det ordentligt. Vi var ikapp oss igen J Efter det följde en fantastisk sommar, med underbart väder och en mestadels pigg och glad tjej. Våra ansträngningar till att anpassa hennes lediga veckor gav resultat och blev nog dom allra bästa semesterveckorna tillsammans med Sandra någonsin. För att dom funkade hela vägen.

Så sommaren jag bävade för, och undrade hur jag skulle orka ta mig igenom, blev helt fantastisk. Nu är vi fulla av energi igen och det kan ju behövas när vardagen sätter igång med bostadsfrågorna vi har framför oss nu. Eller snart. Vi njuter klart av sommaren först J

Det gick bra att lämna Sandra på korttids igår, även om hon var lite trött och skör. Dagen hade gått bra och den nya assistenten var nöjd med första dagen tillsammans med Sandra. Det känns jättebra.

Ja, mer än så har jag, som sagt, inte att komma med för nu. Vi har det skönt och gör sånt man gör när det är ledigt och härlig sommar på samma dagar. Grillar, slappar och dricker vin ;)


Må gott ni med!

.

4 kommentarer:

Anonym sa...

Vilken härlig läsning Nina <3
Tänk att det kan bli precis motsatsen till vad man tror, och det är lätt att tro det värsta när man är utsjasad också.
Ha en fin dag och njut på nu!
KRAMAR OM <3

Annelie L sa...

Det riktigt sprudlar om dig, så härligt att allt gått bra och att ni känner att ni fått tillbaka energin. Håller timmarna för att nya assistenten och Sandra kommer riktigt bra överens så att det kommer att fingera lika bra som med Jane.
Kram go'gumman ❤️❤️

Bellan sa...

Så underbart att ni kommit ikapp er lite nu och att det funkar med att ha Sandra kvar på korttids även om det är tröttsamt för henne.

Nu hoppas jag allt reder upp sig för er och att det går på räls ett tag. Lite tur får man väl önska sig, eller hur?!?

Kram påre tjejen ♥
//Bellan

Unknown sa...

Så härligt att sommaren fungerat så bra för er och att ni kunnat ladda batterierna för det behöver man. Förstår hur lycklig man blir när saker fungerar, sånt som "vanliga" familjer tar för givet. Inget är självklart så man lär sig verkligen uppskatta de små sakerna i livet och kan njuta när något flyter på och blir som man hoppas! Hoppas ni får en fortsatt lika bra sommar. // kram från mig!:)