torsdag 24 april 2014

Semesteranpassade planeringar

Jobbet Göran skulle iväg på igår blev uppskjutet till på måndag. Det passade ju bra eftersom han är ganska trött och behöver vila lite. Men nu är det ju så att han inte är den som vilar så länge han klarar att kliva ur sängen, och det klarar han ju än så länge.

Fast det är nog en del som snurrar i huvet när han vaknar mittinatten och kommer på lösningar på problem och saker som måste fixas. Så igår fixade han det han kom på natten innan, nämligen att den där ”vad den nu heter” som hade smält (som jag skrev häromdagen) troligtvis hade smält för att säkringen gick på nån annan kabel, eller hur det nu var. Det fanns ingen säkring till den här, så den blev överhettad, om jag fattade det hela rätt. Tur jag har gift mig med nån som fattar det inte jag fattar ;)

När han ändå var igång så fortsatte han ju, och eftersom ingen visste hur resten av veckan skulle bli med Sandras ork så ville han väl passa på i vanlig ordning. Säkerhetsbältena funkar och det blev jättebra och är bara en liten justering att ordna med, så banden går lättare bakom dynan. Efter det höll han på med dörren så länge han hann innan Sandra var på hemväg.


Det blir trångt och otympligt med dörrarna, men eftersom vi måste ha så för att det ska funka med Sandra så får vi lösa det på bästa sätt. Det kommer nog bli bra sen, när Göran ska fixa duschen, för om det är som vi tror så kan man justera måttet lite och göra duschen lite mindre för att dörrarna ska få bättre plats. Men en sak i taget, håhåjaja.

Sune ville ju ut, och jag hade planerat solstolen, men huja vilka isande vindar det var. Jag var inte ett dugg sugen på nån solstol igår, utan passade på att smågreja lite inne istället. Det gick ingen nöd på mig, men Sune var lite missnöjd med den lösningen.

Man blir utstirrad om han inte får som han vill

När Sandra kom hem var hon förstås lite trött, men ändå rätt okay. Hon funkade bra under kvällsrutinerna och kom i säng som hon skulle. Så vi följer schemat och kör på som planerat resten av veckan. Hon var faktiskt ganska pigg och glad, men det kan vända blixtsnabbt så man vågar knappt säga det högt.

Bellan undrade om inte Sandra har följt med i husbilen dom senaste åren. Njae, inte så att vi har semestrat i den med henne. Den förra husbilen var för liten och gick inte att anpassa, så det funkade inte. Däremot har vi haft den med oss när vi har hyrt stuga med Sandra tidigare somrar och lov. Mest för att det var enklare att rasta, äta och gå på toa i den, än på offentliga ställen. Men sen har vi bott i stugor som vi noga valde ut för att dom skulle passa Sandras behov.

När Sandra var liten, däremot, så hade vi husvagn. Det var helt perfekt ända tills för ungefär 7-8 år sen, då det blev svårt att få till rätt anpassning. Sandra har också genom åren fått svårare för folk, så campingplatser blev tillslut ohållbart.

Första gången Sandra äter nåt annat godis än choklad. Sånt kan göra en
mamma i "Landet annorlunda" så lycklig att kameran åker fram :)
I förtältet på nån camping för många år sen.

När campinglivet inte funkade längre så bytte vi husvagnen mot en husbil, för att det var enklare att ta den för Göran och mig när vi hade möjlighet. Vi har ju, med våra ledigheter, enklare att åka spontant när det passar sig, och oftast bara en eller ett par nätter åt gången. Det blev för omständligt med en husvagn då och en husbil var helt perfekt för oss.

Ja, sen blev det ju några år i olika stugor när vi semestrade med Sandra, men nu har även det blivit svårt för henne eftersom det krävs en hel del anpassningar. Det tog flera dagar innan nya rutiner fungerade och vi hann inte få så många funkar-dagar innan det var dags att åka hem, och väl hemma behövde Sandra ännu ett par dagar att vila upp sig på.

Det kommer hon säkert att behöva när vi semestrar i husbilen med, men vi kan iaf anpassa allt så hon slipper en massa onödig oro. Sen är ju planen att fricampa med henne, eller åtminstone kunna välja platser utan el, som brukar vara lite lugnare. Vi tror att det kommer funka ganska bra, men sen är ju alla förändringar påfrestande, mer eller mindre.


Jag önskar er en fin dag!

.

3 kommentarer:

Lena sa...

Men ååå vilken underbar bild på Sandra, den där sista. Sötungen <3

Vilken himla tur att Göran är så händig som han är med allt. Det måste ju vara super eftersom det blir så himla dyrt om man ska lämna bort såntdär jobb.

Hoppas att det kommer fungera bra när allt blir klart med dörrar och duschar, pingviner i trä och allt vad det är ;-)
Kram på dig <3
Idag ska jag leka med Tina :D sådetså!

Anonym sa...

Härliga bilder både på Sandra och Sune (jag älskar katter men kan tyvärr inte ha någon då vi har många allergiker i familjen)!
När jag tittar på dörrarna undrar jag om det skulle funka om sovrumsdörren görs om till skjutdörr?Det ser ut att få plats utav det jag ser på bilden.Det finns ju utanpåliggande skjutdörrsbeslag som fungerar med vanliga dörrar.
Jag funderar också kring semester för min Hanna (även om det inte är direkt "semester" för henne.Vi åkte mycket båt när hon var liten och hon älskade att ligga i förruffen och mysa (gammal träbåt).Jag orkar inte hålla på med en (det var sambons största intresse) träbåt men kanske tar vi turbåten ut till en ö vi brukade åka till med egen båt och hyr en stuga där ett par dagar.Det ligger så nära att man lätt kan åka hem ifall det visar sig bli för mycket.Tror det är dags för en nostalgitripp,det är nu 9 år sedan sambon dog och ingen av oss har varit dit efter det.
Var rädda om varandra och ha det gott!
Annette

Photo by Maria sa...

huuga vad sur Sune ser ut, att du kunde motstå den mördarblicken ;)

Härliga Bilder på Sandra och jag förstår glädjen över att Sandra åt annat godis än choklad så kameran åkte fram =)

Smart lösning med dörrarna och det kommer säkert att bli bra när Göran klurat färdigt och ni kommer att ha en lycklig donna =)

Kram Mia