lördag 26 april 2014

Energislukande anpassningar

Det var en trött tjej som sov gott när det var dags att gå upp igår morse. Det är väldigt sällan hon behöver väckas, men igår var jag tvungen. Eller, det var jag väl egentligen inte, men om hon skulle iväg i någorlunda tid så behövde hon ju upp. Och iväg ville hon ju.

Nu är det en helg att vila upp sig på och vi hoppas det går bra och räcker så. Trött är hon på ett djupare plan just nu, men det bästa mot den tröttheten är ju att få ordning på vardagen, och då hjälper det inte att vara ledig. Den mer akuta tröttheten kräver ju ledigt däremot, men det brukar räcka med helgvila.


Visserligen ska Sandra till frissan idag, och det brukar ta väldigt mycket energi från henne av nån anledning som ingen vet. Det är väldigt anpassat och vi har världens bästa frissa, så jag vet faktiskt inte varför Sandra blir så enormt trött av det. Tur vi har vår fina frissa för det hade nog inte funkat alls annars, med tanke på att det tycks vara en energislukare för Sandra att klippa sig, så utan all anpassning hade det nog blivit väldigt svårt.

Vår gulliga frissa ser till att det är lugnt på salongen när vi kommer. Hon bokar in extra tid så det inte ska vara andra där när vi kommer, eller komma någon innan vi hinner därifrån. Hon gör lika varje gång och vet hur Sandra vill ha det och hon pratar inte mer än vad Sandra klarar. Hon är faktiskt helt fantastisk! J


Nåja, gårdagen gick iaf bra, även om damen var trött. Jag hade en egen dag medan både hon och Göran var iväg på sitt. Sandra på DV och Göran på div. ärenden lite härochvar.

Jane och jag hade ett möte när dom kom hem från DV, och Göran hann hem han med, vilket underlättar en hel del. Vi har bestämt att vi behöver sätta oss ner och checka av veckan varje fredag, eftersom vi inte hinner prata med varandra under veckans gång. Det kändes jättebra att hinna prata lite.


Igår fick jag en tid till den där operationen i axeln som jag har nämnt nån gång. Redan om drygt en vecka. Det var snabbt jobbat måste jag säga, för jag vet att det är en väldig belastning på sjukvården och min operation är inget akut, så jag hade nog inte räknat med nån tid före sommaren, faktiskt. Läkaren frågade om jag kunde tänka mig vilket sjukhus som helst, för att få det gjort inom tre månader, men jag avböjde det eftersom jag har lite svårt att åka iväg för långt sådär helt plötsligt, och eftersom det inte är akut.

Men skönt att det blir gjort nu, förstås. Det är en enkel operation och jag kommer komma hem samma dag. Dessutom hade vi sån tur att vi har korttids då. Jag har frågat om Sandra kan komma kvällen före, för att underlätta en del. Men det är ju inte bara att ändra hur lätt som helst i korttids planering med såhär kort varsel, så vi får se om vi har tur en gång till. Annars får det ju lösa sig ändå.


Annette undrar om inte Sune krafsar på en vanlig dörr, så som han gör på vikdörren i källaren. Nej, han krafsar faktiskt bara på den, och det beror nog på att han lyckas öppna den genom att stå och krafsa. På ytterdörren brukar han hoppa mot dörrhandtaget när han försöker få oss att fatta att han vill gå ut, men andra dörrar låter han bli.

Vad han får för sig i husbilen framöver får visa sig och blir det problem med nåt så löser vi det när det uppstår. Vi tror inte han kommer krafsa på Sandras sovrumsdörr, och det gör han inte hemma heller.

Jahaja, det var det om det. Då återstår väl bara att önska er en skön helg, vad ni än tar er för. Må så gott!.

2 kommentarer:

Lena sa...

Skönt att ni har möjlighet att stämma av varje vecka, för det blir ju en trygghet både för er och för Jane, och i slutänden Sandra också. Ja, det där att hålla sig till rutiner ja, så viktigt det är även vid trötthet. Själv är jag orolig för sommaren med tanke på hur mycket den ställde till förra året.

Sen måste jag säga att den översta bilden är så cool. Den ser ut som en orm.

Hoppas att helgen går fint och att det går att ordna med korttids till din operation.
Kram kram fina <3

Anonym sa...

Ja rutiner är viktiga här med,tyvärr har Hanna även sin svåra epilepsi som ibland ställer till det så att planer måste ändras men grundstrukturen finns där alla dagar och det är tur det.
Frissan då,där har det varit lite si och så under åren men för några år sedan gick lillasyster frisörlinjen på gymnasiet (men nu läser hon arkeologi!) så nu klipper hon Hannas hår hemma och det är väldigt smidigt!Innan klippte jag ofta håret på henne hemma,inte lika välklippt men det funkade iaf.
Tur att Sune inte krafsar på alla dörrar,har hört om katter som krafsar,hoppar och jamar för att de inte tål stängda dörrar det kan inte vara alltför kul.
Ni verkar vara en härlig familj alla fyra tycker jag och jag önskar operationen ger önskat resultat och att ni får en lugn och skön helg!
Annette