onsdag 2 april 2014

Planeringstid och veckofärger

Igår hade vi lite ärenden att klara av och en prommis att promenera. Men huja vad det blåste kalla vindar före tolvslaget, så den prommisen kortades ner ganska rejält, och kameran togs inte upp ur väskan.

Frampå eftermiddagen var det jätteskönt väder, så då tog vi igen lite promenerande, men utan kameran eftersom vi hade andra ärenden på vägen.


I övrigt har vi pratat, umgåtts och planerat en hel del, nu när vi liksom har haft ordentligt med möjlighet till sånt. Och idag kommer Sandra hem igen.

Jane ska stanna kvar och ta kvällen med mig som stöd och sen får hon bestämma om hon behöver mer introduktion eller om hon känner sig färdig med den biten. Morgon-introduktion har vi tänkt oss på fredag, om alla är friska och pigga när den dagen kommer.

Ja, så mycket mer finns inte att berätta för tillfället så jag avslutar med att svara på en fråga. Rebecka undrar om dagarnas färger har ett system, lika för alla. Ja, det är bestämda färger som ska användas överallt där dom vet om det. Måndag – grön, tisdag – blå, onsdag – vit, torsdag – brun, fredag – gul, lördag – rosa och söndag – röd.


Beställer man veckoschema eller almanacka från habiliteringen så är det dom färgerna som används och likaså i verksamheter som har rätt pedagogik.

I ”vanliga” skolor och förskolor har dom tyvärr inte alltid den kunskapen, om dom inte har turen att ha nån i personalgruppen som känner till det här. Men t.o.m. i Bolibompa används dom här färgerna rätt när dom går igenom veckans dagar i barnprogrammen. Eloge till dom för det!

Jag önskar er en fin dag!

.

1 kommentar:

Lena sa...

Hej svejs och godmorgon!
Det hade jag missat, att Bolibompa använder sig av veckofärgerna rätt. Det var ju fint, men de har ju iofs haft en satsning på bla autism via UR. Mycket bra serie faktiskt om barn med bla autism, adhd, ångest, asperger. Orka tror jag serien heter.

Hoppas att alla är pigga och glada när Sandra kommer hem i eftermiddag.
Kram på dig, och glöm nu inte bort att kaffe-och -spotifyrasta innan.