måndag 28 oktober 2013

Orolig ovisshet

Gårdagen gick förvånansvärt bra, trots sömnbristen natten innan. Men vi har avbokat korttids den här veckan och hoppas att orken är tillbaks innan torsdag, då det står fritids på schemat. Min ork är en annan femma, den får jag ta itu med sen ;)

Den blir ju inte bättre av att Sune gör sitt bästa för att få upp mig klockan tre… Och inte gav han sig heller, så halv fem slängde jag ut honom ur sovrummet. Men då var det ju ingen idé att somna om med tanke på att jag helst vill vakna före Sandra. Kattskrälle!


Det blev iallafall inga som helst protester från Sandra, över skippat korttids, så det var ju skönt. Sen föll det sig så, när vi gick igenom vilka dagar det är korttids nästa gång och vilka dagar det är skola när lovet är slut, att jag berättade om skolavslutningen på en gång.

Sandra tog även den infon bra, hon blev t.o.m. strålande glad över att få gå på skolavslutningsfika med finkläder. Ja, första reaktionen var ju positiv, men vi vet ju att hon behöver bearbeta och uppleva för att förstå.

Efter ett par timmar blev hon lite orolig och sa ”Sen börjar skolan om igen” och så brukar det ju vara på andra skolavslutningar. Men inte den här gången, och det har hon nog inte riktigt insett än.


Det blev ganska oroligt sen, och vi fick gå igenom schemat många gånger. Det lär ju fortsätta ett bra tag. Vi kan ju bara försöka svara så gott vi kan, med att man slutar skolan när man är vuxen. Och på 4-veckors-schemat, efter skolavslutningen, sitter det nu bilder på DV varje dag, istället för skolan.

Det schemat är inte så detaljerat, om nån tycker att det verkar lite för mycket info. 4-veckors-schemat har vi för att Sandra ska se sånt som t.ex. en skolavslutning, och kunna räkna dagarna dit. Vi har det också för att hon ska se större saker, som lov, skola/DV, korttids, fritids och ledig.

På den aktuella veckan står det vilka som hjälper Sandra, eller möter henne i skolan, på korttids och hemma. Den aktuella dagen är märkt med en svart prick ”IDAG” och dagens detaljerade schema sitter bredvid.


Så nu kan hon alltså se hur dagen ser ut idag (igår på fotot) att hon är ledig t.o.m. onsdag, att det är fritids på torsdag och vem som möter henne när hon kommer dit, och vem som möter henne, och har hand om kvällsrutinerna hemma, att det är skola t.o.m. onsdag nästa vecka, skolavslutning på torsdagen, DV på fredagen och sen DV varje dag efter det. Vi lär få gå igenom det många gånger ett tag framöver.

Att även taxi-chauffören försvinner har vi inte berättat än. Det får vi vänta med tills skolavslutningen är klar, för annars rör vi bara ihop det för Sandra. Det är därför vi låter fredagen efter avslutningen vara som vanligt, med DV och taxi, innan Jane tar över helt, veckan efter.

Eftermiddagen och kvällen gick bra, med så lite krav vi kunde. Vi vill försöka komma i fas med klockan lite i nattningsproceduren, men det går ju sådär när tröttheten tar över. Nu är Sune instängd i köket så han inte går runt här och ylar, så hoppas jag att damen sover ett tag till.

Ska vi leka?

Ha det så bra!

.

1 kommentar:

Bellan sa...

Va??? Går Sune runt och ylar??? ;) Goa Sune <3

Kramar om!
//Bellan