fredag 4 oktober 2013

Den stora dagen D

Nu ska vi se om jag kan få ihop ett inlägg här, för jag vill ju berätta för er om hur det går med våra stora förändringar J


I onsdags, när Sandra kom hem efter skola och ett par dygn på korttids, hade vi satt upp bilden för Daglig verksamhet varje fredag på Sandras fyraveckorsschema. Vi ville att hon skulle få reda på det ett par dagar innan, så hon hann ta in det lite innan det var dags för henne att åka dit.

Som alltid när det är nyheter som Sandra inte vet hur dom går till, så blir det ju så klart en massa frågor, tills hon känner sig trygg. Så det var vi beredda på och vi gick igenom alla möjliga tänkbara frågor på mötet i skolan i tisdags, så vi alla vet vad vi ska svara. För Sandra vet inte än att hon ska sluta i skolan, det får vi ta lite längre fram så det inte oroar i onödan.


Nu hade det ju varit utflykt i skolan i onsdags också. Sandra älskar den utflykten så det är bara roligt, men kanske lite olyckligt att det var samma vecka som DV startar.

För man kan inte fylla på och fylla på med intrycken hos Sandra… Hade det inte varit så att vi ville se Sandras rum på DV, och behövde gå igenom det sista innan hon skulle börja, så hade hon fått vara hemma igår för att vila och orka idag.

När jag berättade om DV i onsdags var hon egentligen för trött, men hon blev ju strålande glad förstås. Hon är för det mesta väldigt positiv till allt och det kan man lätt lura sig på om man inte känner henne. Det är väldigt lätt att tro att hon fixar mer än hon gör, och då kör man på för mycket. Nu hade vi ju mest att hålla tummarna för att hon skulle orka hela vägen.


Men jag ringde skolan igår morse och berättade om en mycket skör tjej som inte klarade mer nu om hon skulle fixa fredagen, så ribban lades väldigt, väldigt lågt i skolan.

Och när hon kom hem hade det vänt, så det var bra jobbat av skolan, måste jag säga. Igår kväll var hon sig lik igen, men vi kortade ändå ner onödiga rutiner för att hinna till sängen innan tröttheten slog till. Ja, själva rutinerna är ju inte onödiga, men en del går att göra lite kortare. Som bad-tiden, t.ex.

Medan Sandra var i skolan igår så åkte Jane (Sandras assistent) Göran och jag till DV och tittade igenom det sista där så allt ska vara förberett ordentligt nu när Sandra kom dit idag. Jag fotade rummet åt Sandra så hon skulle få se hur det ser ut, och hon klippte ut bilderna och ville ha dom i sin kontaktbok.Hur det går idag vet jag ju inte än, men jag är väldigt nyfiken. Bra tror jag det går, iaf så länge Sandra tycker att allt är nytt och spännande. Jag tror faktiskt inte att det blir några problem alls med själva DV, för där tror jag att hon kommer trivas jättebra. Det som kommer bli kännbart är nog mer att skolan slutar och alla lärare försvinner som hon tycker så mycket om. Men det är ju så det är och hon får så klart sörja det när vi kommer så långt.

Jag önskar iaf Jane lycka till med sitt nya uppdrag J

När Sandra hade kommit iväg väntade jag ett samtal från läkaren, ang. röntgenbilderna jag tog förut. Det syntes ju tyvärr inget på dom så nu ska remiss skickas till en ortoped för vidare undersökning. Bara att väta och se, med andra ord.


Det var allt för nu. Nåt temainlägg har jag ju inte hunnit få till, förstås… Men ni kan gå in på Neurobloggarna och läsa andras bidrag i temat ”Sömn” gilla sidan och sprida den vidare. Och än är det en vecka innan vi byter tema så jag hinner kanske.

Ha en fin dag och helg!

.

1 kommentar:

Bellan sa...

Har ju missat att tacka för länkningen till min blogg som du gjorde häromdagen.... Så jag gör det nu: Tack!!!

Är det bara jag som ser det, men visst är det "giraffer" på väggarna i Sandras rum? ;) Fint ser det ut iaf och vi får verkligen hoppas att hon ska trivas där.

Kramar om <3
//Bellan