söndag 20 oktober 2013

En mycket trött tjej

Sandra var på bra humör igår, om än lite skör under ytan. Men lagom till chips-myset i tv-soffan så gick luften ur henne och hon blev grå i ansiktet igen.

Assistent Jane och Göran o jag har haft lite mail-konfererande, och kom fram till att vi måste skippa ridningen ett tag framöver. Jane är en fantastisk person och vi är så glada att bästa assistansbolaget hade henne på lut åt Sandra. Det kunde faktiskt inte bli bättre!

Det är, som jag har skrivit tidigare, inte alla som har förmågan att kunna läsa av Sandra, och det tar ofta väldigt lång tid att lära känna henne ordentligt. Så man ser när det är dags att bryta, eller när hon inte är glad utan stressad och sånt. Jane har den förmågan. Redan! Vi är så tacksamma!

Så nu gör vi ett rid-uppehåll tills allt annat har lugnat sig runt Sandra så hon fixar alla nyheter så bra som det är möjligt. Det kommer ju bli en period nu, då hon säkert däckar fler gånger om vi inte skalar bort allt ”onödigt”


Onödigt är det ju inte, när hon mår bra. Men just nu är allt utöver DV onödigt, egentligen. Vi är ju glada om Sandra orkar med korttids den här perioden, men vi får se hur hon mår, helt enkelt.

Inatt har hon sovit 10 timmar! Hittills. Så hon är ju inte riktigt kry. Hon har dessutom ätit dåligt hela veckan och igår kväll kom det tecken på yrsel och känselbortfall i händerna. Men det är ju inget som Sandra säger rent ut, och behöver inte vara så, det var bara jag som tyckte att hon betedde sig likadant som när hon blev så sjuk för 1,5 år sen.

Vi hoppas att hon bara behöver vila upp sig ordentligt nu och jag tar inte ut nån oro i förskott. Lite förberedd vill jag dock vara, och uppmärksam.

Innan hon blev så där trött igår (vilket kom väldigt plötsligt) så ville hon måla naglarna som jag. Nu har ju inte jag några såna nagelfixargrejor att erbjuda damen, men med lite fantasi och pålimmade små silverkulor så blev hon nöjd.


Och kanske, kanske var det därför hon höll händerna så konstigt igår. Som hon gjorde när hon tappade känseln i dom då hon blev sjuk. Kanske var det bara för att hon hade så fina naglar… *hoppas*

Idag blir det en lugn dag, som ni förstår. Vi hoppas att nattens alla timmar av sömn har gjort susen så hon orkar med kommande vecka. Mår hon okay så har vi lovat henne gårdagens missade chips-mys.

Ha en fin dag!

.

Inga kommentarer: