fredag 22 februari 2013

Irriterande inbjudningar och röriga rutiner


Sandra var ju piggare igår, men tröttheten kom ifatt lagom till kvällsmat och duschrutiner. Så vi utbrottade lite igen, och min huvudvärk som höll på att gå bort kom tillbaks. Det blev sängen tidigt för min del sen, och nu mår jag bra igen.


Det kom en inbjudan om information inför vuxenlivet från habiliteringen igår, och jag kan inte låta bli att tycka att dom kunde använda dom resurserna på ett bättre sätt.

För det första var Göran på ett likadant för nåt halvår sen, och alla höll med om att det inte blev så bra, eftersom det var så stort att hälften av dom inbjudna (bl.a. Göran) inte fick information om det som rörde just dom, eftersom det kom upp frågor som rörde andra. Så varför delar man inte upp det istället, kan jag tycka… Behoven ser ju väldigt olika ut beroende på vilket stöd man behöver och vilken ålder man har.

Dessutom har man mer nytta av all information innan man ska börja söka och ”ta reda på” nu är det liksom rätt försent eftersom vi redan har fixat allt själva. Sandra fyllde ju vuxen i oktober, och ansökningar är det ju bra om man har ordning på nåt år innan dess. Med tanke på vilken tid det bara tog att hitta en läkare som kunde skriva ut intygen vi behövde så var det ju bra att vi började ännu tidigare…


Idag höll jag på att göra samma tabbe som i måndags, då jag glömde att det var lov och väckte Sandra en timme för tidigt. Taxin kommer nämligen inte förrän nio när det är fritidsdagar, och när damen behöver sova så får hon göra det om det är möjligt.

I vanliga fall vaknar hon runt klockan sex oavsett om hon är ledig eller inte, men ibland tar hon sovmorgon och nu verkar hon behöva sova ikapp sig lite. Då är det ju dumt att väcka henne om det inte behövs.

Det är inte bara Sandra som har rutinerna i sig här, även jag blir lite virrig när vi ändrar på nåt. Allt är så injobbat att det går automatiskt så det behövs inte mycket för att rutinerna ska rubbas.


Ha en fin dag och skön helg, ni som kikar in hos mig!

♥ Kram ♥

3 kommentarer:

sara sa...

hoppas det går bra med rutinerna ändå. jag känner oxå att jag blir förvirrad när rutinerna blir ändrade som att jag är så inkörde på rutiner för att det ska funka för barnen.

ha en bra dag..
kram

Tina sa...

Suckar angående hab... men inte förvånad tyvärr. Saknade dig igår :( kramar

Bellan sa...

Tråkigt att inte hab kan sköta sig lite bättre! Nu har ni ju fixat det med lite trassel på egen hand....

Fina bilder du tagit på tulpandelarna! Jättefint!

Kram!
//Bellan