torsdag 7 februari 2013

Försenade läkarbesök och matnyttiga jultomtar


Fördelen med att vakna halv fem på sin sovmorgon är ju att man är klar med dagens alla måsten redan typ klockan nio och får en lång och skön rast sen :)

Nackdelen var väl kanske att tröttheten kom lagom till Sandra kom hem igår. Men med full rulle så hinner man inte känna efter ;) Det gick bra, trots att Sandra var jättetrött och vi fick tidigarelägga kvällsbestyren så vi hann klart innan det slog över helt.

Tyvärr var hon för trött för att sova ordentligt så det hade varit bra med en ny sovmorgon imorse, men vi var tvungna att åka redan kvart över sju, så nån sovmorgon hanns inte med. Och hade vi vetat vad det var för väder så hade vi nog åkt ännu tidigare. För att komma till den vårdcentral som Sandra är inskriven på tar det ca 40 min om väglaget är bra och trafiken flyter.


Sikten var väl max 10 meter på sina håll, resten av världen var vit och snön vräkte ner. Tur att vi har en bra vinterbil och att alla tog det lugnt på vägarna. Ja, och även personalen på vårdcentralen hade ju varit tvungna att ta det lugnt, så alla var vi lite sena. Vi hade tid klockan åtta, och alla var på plats en kvart senare.

Men man var lite på helspänn där ett tag, för det var trångt och kö och väntan. Ingen bra kombo med en för trött Sandra… Fast jag struntade i den långa kön och sa till att vi var där, så Sandra fick komma in till ett eget rum och slapp köa, och hon hann aldrig bli så orolig att det blev utbrott av alltihop.


Läkaren var verkligen toppen! Så skönt att ha en läkare nu som kan skriva intyg när det behövs. Bara att veta vart man ska vända sig underlättar enormt mycket. Så nu väntar vi tills intyget kommer hem och vi kan kolla igenom det innan det skickas vidare till F-kassan.

Nu ska vi ta det lugnt här så Sandra inte blir ännu tröttare än hon redan är och förhoppningsvis kommer iväg till skolan imorrn. Sen hoppas vi att vädret lugnar sig så fina vännerna som ska komma hit kan ta sig hit… Men det blir som det blir och är ju inget vi kan påverka.

Vi bor inte så långt ifrån varandra så vi har möjlighet att ses medan barnen är i sina skolor, men det är ändå svårt att hitta en dag som passar alla, så vi ses alldeles för sällan.

Mia kom med förslaget om en cykel där man sitter bredvid varandra, och en sån skulle funka jättebra. Det är bara det att vi bor lite tokigt så här finns det inte så mycket ställen att cykla på, och vi har använt cykeln mest när vi har varit på semester. Och tandemcykeln är väl max vad man kan få med sig.

Sen har vi varit inne lite på att Sandra skulle ha en trehjuling, för är det bra cykelvägar så kan hon trampa, och styra lite, på egen hand. Men, tyvärr är det mest landsvägar häromkring.

Nu ska jag pusta ut lite innan det är dags för maten. Sandra har beställt pasta, och då blir det så. Vad sägs om dom här jultomtarna vi köpte på semestern…


Ha det fint!

♥ Kram ♥

2 kommentarer:

Photo by Maria sa...

Vad synd att ni inte har bra cykelvägar där hos er =(

Hoppas ni har haft en bra dag och att morgondagen blir lika bra =)

Kram Mia

Mamma Z sa...

*Surar bara lite över att landet är aaaaldeles för långt..* Men så skoj att ni bor så pass nära så att det går att ses!! Ha så himmelens MYS med tjejerna nu!

Bamsekramen!!