lördag 17 november 2012

Ska bara... få lite ordning i oron

Lite mer pyssel och ”ta reda på” blev det idag, och jättetrött i huvudet av all planering och alla ansökningar och ”har vi tänkt på allt nu” så jag orkar inte vara nån vidare bra assistent till en mycket uttråkad tjej. Göran är också trött men tog iaf en biltur med henne efter maten medan jag packade korttidsväskan och passade på att duscha.

 
Just nu har jag bara lust att gå i ide och vakna till våren när allt fixande är klart. Eller åtminstone skulle jag vilja lämpa över fixet till nån bra fixare som har mer tid för sånt än vad vi har ;) Nåja, jag får påminna mig om ”en-sak-i-taget” så ska det nog gå bra, alltihop.

Assistanstimmar o assistent
Bilstöd o bil
Merkostnader o huvudräkning
Daglig verksamhet o anpassat schema
LSS o Individuell plan
Bostad o bostadsanpassning
Mobiltelefon o kontankort
Söka jobb o gå med i A-kassan
Korttids, fritids, skola o invänjning/avvänjning
Aktivitetsersättning o kontokort
Godman o "hur funkar allt"
Läkarintyg o ansökningsblanketter
Möte lite här o där
Och allt som jag har glömt…

Ja, så det vanliga jobbet, planering, schema, samtal, mammaroll o assistansroll. Och VAM (=VårdAvMej) och VAF (=VårdAvFörhållande) som borde stå överst på ”prio-listan” men lätt hamnar sist. Nej förresten, sist på listan hamnar städningen ;)

Sen måste jag erkänna att hela ”min lilla tjej är vuxen och ska flytta hemifrån om inte alltför länge” är en jobbig process som jag nog bearbetar genom att planera. Ju bättre förberett allt är, desto lugnare känns det, liksom. Fast ujuj vad jobbigt det kommer bli när vi är där. Tur att processen är lång och kommer ta flera år, och tur att "kom-i-håg-listan" är minst lika lång…

 
Imorgon tänkte jag att Sandra skulle få göra lite pepparkakor, med risk för att jul-tjatet kommer igång igen. Men nåt ska vi ju göra och baka pepparkakor älskar hon, så jag får väl tänka ut lite strategier så vi tar oss igenom dom negativa bitarna.

Vi har köpe-deg i kylen utifall det kommer såna dagar som idag har varit, men idag har vi inte haft riktigt med tid och ork i alla lördags-rutiner och planeringar.

Att göra egen deg slutade jag med för flera år sen, för vi bakar inte för att äta utan varje pepparkaksbak får alltid börja med att jag slänger förra årets skörd och diskar burken, liksom. Så det kvittar hur dom smakar eftersom vi typ bara äter varsin när dom är nybakade och på sin höjd när det är 1:a Advent och Lucia kanske, om vi nu kan tala om att det är dom dagarna när dom kommer…

 
Nu är det dax att sätta lite fart så vi hinner klart med dagens "måsten och rutiner" innan chipsskålarna ska fram. Jag önskar er en fortsatt fin helg!

♥ Kram ♥

8 kommentarer:

Annelie L sa...

Massor av kramar till dig, det kommer att gå bra. det är jag säker på, även om det naturligtvis kommer att bli jobbigt att Sandra blir vuxen och får ett eget liv, där ni inte längre är hela medelpunkten. Men ni har lång tid på er att vänja er, Här hemma blir det minsann inte några pepparkakor kvar, vi ( jag) äter alldeles för många, men det är ju så himla gott med kaffe o pepparkaka.
Kram finaste <3
Annelie

Annika N sa...

Pjuh !!!! Blir trött av att bara läsa listan. Bra att det är några år kvar innan Sandra flyttar. Hoppas ni får ett mysigt bakande i morgon.

Många kramar !!! Annika

agneta sa...

Det var en hel del att göra! Ta och beta av listan i lugn och ro, det kommer säkert att ordna sigtill det bästa!
Ha en riktigt mysig bakdag tillsammans i morgon! Kram Agneta

A sa...

kan förstå att det blir en tyngre procces när erat barn har så pass mycket behov av assistans.

Och tur att det är några år kvar.
Men hoppas du fortsätter när de åren har gått med .för vi eller jag tror de som läser här plus jag vill fortsätta läsa även om Sandras vuxen liv.

Tina sa...

Glöm inte att andas vännen...
Känns bra för oss som har er som liksom banar väg och ligger stegen före hela tiden. Har massor att lära av er ! Taskigt att ni inte har nån nytta av oss bara...kommer du på nåt så tveka inte att fråga ! Kramar <3

Maritha sa...

Inte konstigt om du blir trött men jag tror ni löser det tillsammans du och Göran, putta upp VAF på första plats nästa ledighet :O))


Styrkekramar till dig min vän <3

Maritha

Patricia sa...

Usch, jag lider med dig vännen, du har det på tok för intensivt just nu och jag önskar att det fanns något jag kunde göra för att hjälpa dig.

Och det är nog tur att flytta-hemifrån-projektet kommer att ta tid så att ni får chans att vänja er vid tanken. Det är ju en stor förändring för alla föräldrar när barnen flyttar hemifrån men säkert på ett annorlunda sätt för er som lever så intensivt med Sandra i fokus, du får tänka att ni kommer att få mycket mer VAM och VAF tid när det blir dags .. ;)

Vilka härliga bilder du visar, mossigt fint .. =)

Må så gott!
Kram Patricia

jeannette sa...

Hej vännen
Ja man känner igen det där när barn flyttar hemifrån Ångest laddat och hur måste inte då du känna där allt ska stämma. Men det kommer säkert att gå jätte bra när den dagen kommer. // kramar i massor