måndag 16 augusti 2010

Sommarlov och julmusik

Nej, vi skippade grillningen igår. Nog för vi hade kunnat grilla, men vi vill att det ska vara mysigt att sitta ute när vi grillar, annars är det enklast att hålla till i köket. Så jag körde in kycklingen i ugnen istället och det blev ju gott det med.

Göran och Sandra passade på att gå ut en sväng medan jag fixade sallad och lite andra förberedelser.


Efter maten var det medicin- och badrutiner i vanlig ordning…


…och sen blev det lite pyssel.


Sandra har klippt, klistrat och ritat hur hennes sommarlov har varit. Vi brukar alltid göra nån liten sammanfattning av lovet som Sandra kan ta med sig till skolan och visa. Ibland en fotobok med både foton och teckningar och ibland utskrivna bilder från datorn. Tre sidor bilder med ritat till, blev det i år :)


Sen var det julmusik en stund mellan middag och tv. Sandra lyssnar ofta på just julmusik när hon behöver koppla av. Det får hon ju gärna göra, förstås, både vi och grannarna är vana vid det här laget ;)

När det var sovdax för Sandra så ropade hon på mig. Vi försöker få henne att inte göra det, eftersom det ofta blir väldigt tjafsigt och oroligt när hon är trött. Så vi har timstocken till hjälp istället. När den piper är det dags att släcka lampan. Det brukar funka för det mesta, men ibland ropar hon och då blir det nästan alltid tjafs som ofta slutar i utbrott.

Samtidigt försöker vi lära henne att hon så klart får ropa på oss om hon behöver hjälp med något, och det är inte helt lätt för henne att veta när det är okay att ropa... Oftast vid den tiden på kvällen ropar hon av ingen mer anledning än att jag bara ska komma. Det gör jag ju gärna, men eftersom Sandra inte klarar att jag kommer så är det bättre att låta bli, liksom…

Men den här gången behövde hon hjälp, för hon hade ett sår på benet. Antagligen ett bett som hon har rivit på så det har blivit infekterat. Det brukar hända varje sommar… Ont gjorde det också och jag ville inte böka för mycket igår kväll så jag satte bara på bedövningssalva och en kompress (eftersom plåstren var för små) så får vi fixa det mer idag, när damen är piggare.

Inatt har det varit lite bökigt och Sandra har varit vaken en del, så jag hoppas att hon sover ett tag till om det ska bli en trevlig dag. Hon vill bada i poolen så vi får väl se om det blir någorlunda badväder för det. Snart är det väl dags att tömma den efter en härlig sommar med mycket bad.

Ha det fin-fint, gott folk!

5 kommentarer:

Photo by Maria sa...

Kul med en sammanfattning av sommaren som skolan kan titta på tillsammans med Sandra..

Ha nu en riktigt bra dag..

Kram Mia

Anonym sa...

Roligt att få gjort en bok med fina sommar minnen så att personalen med kan kika lite på vad Sandra gjort.Det är ju bra att hon hittat ett eget sätt att bli lugn och avkopplad på, men kanske lite tjatigt för er ;-)med julmusik. Här blev det grillat fast vi åt inomhus för det var rätt kallt ute.
Ha en härlig måndag och hoppas det blir dopp :-) Kram Annika

Britt-Marie sa...

Vilken fin bok det blev! Vi brukar ha gjort något liknande för Hugo efter lov med, just nu har jag ingen skrivare så jag har inte riktigt fått ihop det. Ha det en underbar dag!

Kram

Maritha sa...

Hoppas ni får fint badväder innan ni tömmer poolen. Här är hösten på väg för nu får jag nog skippa shortsen när jag tar morgonprommisen.

Kul att ni gör boken som hon kan ta med och visa på skolan.

ha en toppendag vännen!

Kram Maritha

Mia sa...

Vad duktig hon är på att rita!!! Man ser precis vad det är på bilderna ju!!