torsdag 19 augusti 2010

Jobbigt att längta



En dag i skolan, sen så trött att vi tar en ledig dag idag! Fast det är inte skolan i sig som har tröttat ut Sandra, utan längtan till skolan dagarna innan. Spänd, orolig och förväntansfull, sen slappnade hon av och då kom tröttheten. Inte så konstigt, egentligen.

Men imorrn är hon säkert redo igen och då är det ridning så det känns ändå okay att hon får vara ledig idag. Ridningen är det bästa hon vet, nämligen :) Sen hinner hon vila upp sig under helgen och troligtvis är hon snart inne i vardagsrutinerna igen. Nästa vecka är det korttids också och det kommer det sen att vara varje vecka hela hösten, måndag-onsdag, med ett par små undantag.

Fantastiskt skönt att ha ledigt regelbundet! Ja, om det har kommit hit nån ny läsare så är det så att vi strax innan sommaren fick beviljat mer korttids vilket innebär att vi kan ha det mer kontinuerligt. Och det är ju inte bara skönt för oss utan bäst för Sandra med. Alltför långa hopp mellan gångerna skapar bara oro för henne.

Så har ju vi mer tid att hinna på, liksom. Förut var det mest alla måsten vi var tvungna att göra så fort vi var lediga. Sånt vi inte hinner, eller kan göra, när Sandra är hemma. Vilket är ganska mycket. Och om det blev nåt korttidsdygn över när alla måstena var gjorda så behövde vi ju vårda äktenskapet också. Det är jätteviktigt att hinna med varandra om man ska orka!

Och nu, när vi kommer att ha korttids i stort sett två dygn varje vecka, så finns det även tid för annat. Jag menar egentid och sånt man vill göra utöver handling, städning och äktenskapsvård. Träffa vänner, t.ex. Ja, iallafall nån gång då och då...

Nåja, igår var Sandra nöjd när hon kom hem från skolan, även om hon ju var trött, förstås. Här hemma väntade ett brev från goaste Mona och vad glad hon blev!


Brevet bar hon med sig hela kvällen och lite då och då bad hon Göran eller mig att läsa det för henne. Sen ”skrev” hon ett brev tillbaka, fast till mannen i huset :) Det är alltid roligt när det är Sandras egna initiativ.

Även om hon blir jätteglad över att få post, så förstår hon inte det där med att hon får det för att någon tänker på henne och tycker om henne. Och hon brukar inte komma på själv att hon vill skicka nåt tillbaks. Men jag brukar hjälpa henne lite med det där och jag är väldigt tacksam över de fina vänner vi har som faktiskt skickar kort och brev till Sandra även fast hon inte förstår det riktigt. Glad blir hon iaf, och det är ju huvudsaken.

Idag har vi ju inga planer, direkt, men vi får väl se vad det blir för väder först och främst. Kanske en liten prommis till brevlådan sen, för att posta Sandras brev.

Ha det fint!

5 kommentarer:

Photo by Maria sa...

Ja det är ju förståerligt att hon blir trött av alla spänningar och längtan.. Hoppas nu hon är pigg till i morgon så hon kommer iväg till skolan..
Kul att Sandra får lite brev ibland med :-)

Ha nu en bra dag..

Kram Mia

Bellan sa...

Hej Nina!
Tack för dina fina kommentarer på min blogg, de värmer och jag blir så glad av dem!
Vilken fin längtansfull bild på Sune! Passade ju bra till rubriken på inlägget...
Det blir nog skönt för Sandra (och alla andra) att de vanliga rutinerna kommer igång igen.

Ha en skön vilodag idag! Kramis! // Bellan

Okki sa...

Hoppas hon piggnar till, finaste Sandra. Så hon orkar med skola i morgon :)
Kram Okki

Anonym sa...

Kul med lite brev att lyssna på.Skönt att första skoldagen gick bra. Var väl bra att få lite ledigt idag så att det orkas med ridning i morgon.

Ha en finfin fredag !!! Kram Annika

Anonym sa...

Alltid lika roligt att få brev från Sandra, vem som än får det. Vi blir lyckliga alla för att hon tänker på oss, bara sådär. Kram Mona