måndag 14 september 2009

Vilar benen hela dagen

Idag kommer Sandra hem och det ska bli gott att träffa henne igen efter en hel helg! Hon ska till korttids redan på torsdag igen, men bara en natt. Och då blir det inget ”bara vara” för det finns en massa ärenden å handling som måste klaras av.

Igår hjälptes vi åt att röja lite i Görans butik. Han ska inte ha den kvar, nämligen, så den ska tömmas. Han får fortsätta själv idag för jag har lite annat att göra här hemma innan Sandra kommer strax före tre. Dels den vanliga förberedelsen så allt är klart när hon kommer, men jag ska också fylla frysen lite.

Det är så bra att laga mat när det finns tid så jag bara kan värma när tiden inte finns. Igår kväll blev det en stor gryta köttfärssås av två kilo köttfärs å massa nyttigheter. Vin och Göran till hjälp gjorde det hela riktigt trevligt! Idag blir det pannbiff, också det av två kilo köttfärs. Dock utan vin och Göran, men det ska nog gå bra ändå :)

Nästa gång jag får tid så blir det korvstroganoff. Jag har två ”falukorvar” (kycklingkorv) i frysen som jag tänkte ta hand om så snart jag hinner.

Någon prommis kommer jag ju inte att hinna idag, men vi gick oss trötta igår. Det var inget picknickväder så vi struntade i både vin och kaffe utan tog bara med lite vatten. Sen blev rundan lite kortare, men ändå 1,5 mil och det kändes i benen sen. Vi är fortfarande lite trötta efter förkylningarna. Vinet tog vi till lite grillat när vi kom hem istället, och det smakade bra!

Ja, nu är det väl bara att inse att hösten är på väg, hur mycket jag än vill att det ska vara sommar fram till jul.


Njut av dagen och ha det så bra!
Kramen!

8 kommentarer:

Linda Dunborg sa...

Du är inte dålig med all matlagning!! Men det är bra med lite i frysen som man bara kan ta upp!! Själv sitte jag med mitt schema vi lägger det själva å jag håller på att bli knäpp bäst å lägga av innan man blir jättearg!! Ska lägga mig på soffan är trött å sleten idag också men det va kul på valpträningen igår!! Ha en bra Måndag!! Kram Linda D

Mona sa...

O jag som tycker hösten är så skön! KRAM

Photo by Maria sa...

Duktiga du som fixat med matlagningen så ni bara kan ta upp och värma när det inte finns så mycket tid..

Njut av de fina dagarna nu på hösten.. Vi har hög fin luft här i dag och strålande solsken.. Härligt!!

Kram
Mia

Anonym sa...

Vad duktig du är! Förstår att det är bra att ha färdig mat i frysen, man skulle planera lite mer lite till mans!

" Den som spar den har" heter det ju, så nu fick ni ju mysa hemma istället! Toppen! Hälsa Sandra! Kramar Agneta F

Jeannette sa...

Hej vännen skönt med en helg för sig själv när du har det som du har, så kan du längta lite extra efter henne. Vilka fina bilder precis så vill jag kunna göra vilket program andvänder du ??( sudda dem runt om). kramar ha en bra vecka.

Jesus Present - Fyrbåkenbloggen sa...

Åh vilka härliga höstbilder! Tack för att vi fick dela dem med dig! Att laga mycket mat på en gång är en jättebra idé! Det blir ju inte speciellt mycket mer jobb när man ändå ska laga mat. Men det är så skönt att ha det klart vid ett annat tillfälle, då man kanske inte har varken tid eller lust att laga mat. Kycklingkorv har jag aldrig ätit, men det är nog gott.
Önskar er en fin höstvecka!
Myrra!

Skalmans mamma sa...

Underbara bilder! Jag gillar nog hösten rätt så mycket faktiskt, önskar bara att jag hade närmare till skogen.
Hoppas att Sandra haft det skönt på kortis och att ni får några mysiga dagar nu!
Kram

Annelie sa...

Jag behöver ha en matlagningshelg snart, mina matlådor är slut och jag vill inte äta maten på jobbet, det är nog inte speciellt mycket näring i den, magen skriker efter en knapp timma....
Härliga höstbilder, jag älskar hösten, bara synd att min kropp inte förstår det.
Kram till er från mig,
Annelie