lördag 26 september 2009

Så var det helg igen

Även om jag gillar vardagarna bäst så är det skönt när det är helg och mindre tidspress. Sandra vaknar ju oftast vid samma tid, och jag är ju van att gå upp tidigt, så nån vidare sovmorgon blir det inte, men ett lugnare tempo, och det är skönt! Sen, när måndagen kommer, så är den också skön, för då får vi lite rast.

Nu på måndag har vi dessutom korttids, fast bara ett dygn så man hinner inte känna sig så ledig, men vi har iaf ett föräldrasamtal inbokat i skolan. Det är toppen att ta det när vi har korttids så vi kan vara med både Göran och jag. Sen försöker alltid någon från korttids vara med också, om dom har möjlighet och det hade dom den här gången. Två stycken t.o.m! :) Det är så bra när vi kan ses alla på en gång och liksom få en helhet. Då blir det ju lättare att göra lika och jobba mot samma mål. Jag är så tacksam över att det finns så många fina, kloka, duktiga och engagerade människor runt Sandra!

Det blev ingen medicin och bad efter skolan igår, för Sandra kom hem över en halvtimma senare än hon brukar. Så vi hann liksom inte… Sen var hon lite skör också eftersom det hade strulat lite i skolan innan hon kom iväg. Men det gick över efter ett tag och hon var ju mest glad att vi skippade medicinen.

När hon kom hem sa jag att vi skulle ”hoppa över medicinen” och personer med autism tar ju ofta saker och ting ordagrant…


Fast Sandra fattade vad jag menade. Hon har nog lärt sig att ”hoppa över” kan betyda olika saker.

Jag har det där ganska inpräntat i huvet, att liksom inte använda ord och meningar som kan förvirra eller som kan missförstås. Men man glömmer det ibland. Det är ju lätt hänt för vi använder många sådana uttryck om vi tänker efter lite. Jag såg det t.o.m. i en inbjudan som Föreningen Autism skickade ut för rätt länge sen. Det var en konferens för personer med Asperger och i inbjudan stod det att man skulle äta på egen hand……

Man kan ju äta på stående fot också…

Sandra såg ett reklaminslag på tv för ett tag sen. Det var en salva mot fotsvamp. Ja, ni fattar va?!


Hur förklarar man det?

Ha en skön helg!
Kramen!
P.S. Båda bilderna är lånade från Google

4 kommentarer:

Photo by Maria sa...

Ja mycket uttryck finns det som vi använder och inte tänker på som kan bli helt fel för en person med autism..
Jag har ju tex varit med om när jag sa till en kille "kom ska vi duscha" Han hängde med in i badrummet men undrade varför jag inte klädde av mig för VI skulle ju duscha.. Flera gånger med som man gjort fel och frågat tex kan du hämta xxx och de bara sagt ja.. Ja det kan de men jag bad ju inte dem hämta det..
Mycket att tänka på ibland :-) Men så lärorikt..

Ha nu en bra dag..

Kram
Mia

Britt-Marie sa...

Ja visst kan det bli konstigt ibland men var roligt att Sandra ändå lärt sig vissa av alla dessa märkliga uttryck! Ha en riktigt skön helg!

Camilla & CH sa...

Hahaha Fotsvamp! ... Jag visst kan saker och ting bli snubblande konstigt ibland:)... <- Detta skulle nog inte min son förstå i heller vad jag just skrev.

Tusen tack för besöket på min sida "Livet med Autism". Jag länkar till dig så jag kan återkomma inom kort.

Ha en skön helg! Hälsningar Liv

Sussi sa...

Ja en massa uttryck som kan feltolkas kommer ur munnen varje dag.
Ni verkar ha en bra dag ialla fall.
Ha en kanon bra kväll och en bra söndag.
Sussi