fredag 11 september 2009

Men vad GÖR jag hela dagarna???

Vart tar dagarna vägen? Varför tycker jag så ofta att jag inte har nån tid? Okay, mina dagar brukar fyllas med förberedelse av schema, planering, packa väskor - korttidsväska, ridväska, utflyktsväska… lite egna behov, duscha, städa, laga mat, promenera, läkarbesök, frissan, handla, möten, ladda batterier, träffa vänner, uträtta ärenden, bank, apotek, telefonsamtal… Allt jag inte kan, eller har svårt för, när Sandra är hemma. T.o.m. att posta ett brev kräver sin planering. Men ändå! Jag gör ju så klart inte allt det där varje dag, men det känns ändå som om jag aldrig har tid. Det finns ingen tid för nåt utöver, liksom.

Igår, efter att ha morronfixat åt katterna, tog vi först en prommis, sen ärende och hämta paket från H&M, så laga mat å få undan lite småpyssel under tiden, sen käka, förbereda schema, mellis, medicin och det som måste vara klart när Sandra kommer hem. Fixa färdigt korttidsväskan, vika och plocka in tvätt, dammsuga och förbereda ridväskan som Sandra skulle packa klart sen samt skrapa potatis till middagen. Så mycket mer hann jag inte, för jag tog en kopp kaffe å slappade den sista timman framför datorn innan Sandra kom.

Ungefär så ser ju dagarna ut och så mycket utrymme för annat finns inte, mer än någon enstaka dag då man har lite mindre ”måsten” att göra. När Sandra kommer hem så går ju all min tid och uppmärksamhet åt till henne och då måste allt flyta på om vi ska hinna det som ska göras. Då gäller det att jag har planerat allt ordentligt i förväg.

En gång hade taxichauffören köpt en glass till Sandra, som hon fick med sig hem. Det var ju jättegulligt, förstås! Men då upptäckte jag hur sårbart det är. Det blev kaos, för den glassen var inte inplanerad…

Jag skulle vilja planera min framtid lite. Sandra flyttar kanske om ca 6 -7 år, och då blir jag arbetslös. Det hade ju varit perfekt å utnyttja tiden, alla mina ”lediga dagar” till att plugga. Jag skulle vilja jobba på ett boende eller i en skola för personer med autism. Men när i hela friden ska jag ha tid å plugga då? Jag försökte med engelska för några år sen. BARA engelska… och var tvungen att hoppa av för jag inte hann. Jag kom efter när Sandra var sjuk och sen kom jag aldrig ifatt.

Nåja, det är ju några år kvar och nåt jobb får jag säkert, även om det inte blir det jag helst vill göra. Till dess får jag njuta av att jag iaf har världens bästa jobb just nu!

Sandra mådde bra när hon kom hem från skolan igår och det syntes inte ett spår av någon skörhet eller förkylning längre. Såå sköönt! Hela dagen hade varit bra och det höll i sig ända tills hon somnade :)

Vi pratade lite med varandra också, så som vi kan göra ibland, när Sandra mår bra. Det är så mysigt och hon är så klurig emellanåt. Hon började prata om mötet jag var på i skolan i tisdags och hon undrade vart jag hade parkerat bilen. Det var ju lite svårt att svara på eftersom parkeringen inte ligger där Sandra kliver i och ur taxin. Så jag svarade bara ”Ganska nära skolan” Men Sandra visste på råd, minsann, och sa ”Avslutning! Där parkera bilen” och det stämmer ju, där parkerade vi på avslutningen!

Idag är det fredag och snart ledig helg. Det ska bli skönt och vi har inte några direkta planer utan ska mest bara ta hand om oss och må bra. Ja, och hinna lite som inte hinns annars, förstås. Men nu först är det katt-gos i Sandras säng å lite morronbestyr att klara av innan klockan är åtta och taxin kommer.

Må så gott och ha en skön helg!
Kramen!

8 kommentarer:

Anonym sa...

Jag blir oftast så glad när jag läser din blogg! Inte de gånger du berättar om dåliga erfarenheter förståss men idag var det en berättelse som gjorde mig glad. Dina lyckliga stunder förmedlar du på ett så bra sätt Nina och får oss andra att inte se allt så självklart. Tack för att du finns!

Kramar Maritha

Photo by Maria sa...

Go morron.. Snart har du helg :-) Hoppas du kan njuta den till fullo och få göra precis det du själv vill..

Kram
Mia

Anonym sa...

God morgon! Det är alltid spännande att läsa din blogg! Och vilka underbara kort vi får titta på! Tror inte att du ska bekymra dig för att bli utan jobb, din stora kompetens behövs alltid!Om du inte ska satsa på något helt annat förstås, du är ju en kreativ person som fixar det mesta! ja, det är några år dit, men åren går trots allt fort och det är klart att man funderar! Ha en alldeles underbar helg och ta hand om varandra! Kram Agneta

Myrra sa...

Dina dagar är verkligen fulltecknade, men så mycket kärlek du ger och får varje dag! Jag tänker på din härliga dotter! Jag blev så glad när jag läste om parkeringen - hon visste precis vad det handlade om, hon är jätteduktig! Krama henne en extra gång från mig! Jag önskar dig och din familj en härlig helg med mycket sol så vi kan njuta av höstens skönhet!

Puss o kram från Myrra.

Linda sa...

Hej!! Hur orkar du?? Men det är ju ett måste Jag kan gå en hel dag å inte göra nåt. Nu är ju vi bortskämda vi har ju inga barn ännu. Men sen vi skaffade Lexus börjar jag komma igång och tycker det är kul!!
Nu kan jag kolla din blogg mycket lättare har lagt in den i datorn och det är lika kul varje gång å läsa!! Ha det bra nu ska jag snart åka till jobbet!! Kram på dig!!!!

Sussi sa...

Skönt att se att nadra har samma problem.
Man har alltid en mass att göra, ibland så måste man bara skita i allt och få ta det lite lungt, ha nu en bra kväll, nu ska vi gå och käka planka och en lite karaff rödvin.
kram
Sussi

Patricia sa...

Ja du ser, hon visste allt var parkeringen var.. hi hi.

Hoppas ni har en skön ledig helg!
Kram Patricia

Jeannette sa...

Hej min vän. Hoppas du haft en skön helg. Jag själv jobbade extra i går och idag var det trädgården som gällde. Jag har ändrat min blogg och nu måste man få fint i trädgården så att man kan lägga in lite nya bilder.Hoppas veckan blir bra och inga sjukdomar dyker upp. kramar