lördag 4 mars 2017

Pysselplaneringar

Jag hade ju lite planer för pom-poms som jag skulle visa er när det var klart. Meningen var att det skulle bli några fiskar av dom, men när det var dags att klistra fast allt så det blev ett slags ”akvarium” så fick det inte plats några pom-poms.

Växter och fiskar målade Sandra tidigare och tanken var att hon skulle få
klippa ut det själv, men då hade vi behövt ett större akvarium eftersom hon
lämnar mer marginal när hon klipper. Hon var dock nöjd ändå 😊

Sandra var jättestolt över sitt ”akvarium” och vet inte om några pom-poms än, så jag klurar vidare och har lite andra idéer för dom istället.

Jag hade också förberett lite vinterpyssel, men dagarna rusar ju fram och nu är det minsann vårmånad. Så vintertavlorna sparar vi tills det blir vinter nästa gång, för det känns lite avigt med snögubbar nu. Det får snart bli fåglar och blommor istället, tror jag bestämt.

Det gäller att ha några planer och en del förberedda jobb på lut, och det får man planera när man har tid. För när det väl är pysseldags så måste allt vara klart. Vi har utrymme i källaren (och massor med roligt material) där jag brukar förbereda lite olika jobb och pyssel medan Sandra badar eller när hon har lagt sig på kvällen (eftersom jag har babyvakt då).

Förberedelserna hinner man förstås mycket bättre när man är två, men tills dess så får allt annat läggas åt sidan, huvudsaken Sandra får roliga dagar.

Det är bra när sakerna kan ligga framme någonstans utan att det stör Sandra, för man hinner inte göra klart allt på en gång, utan får ta lite då och då. Till det här utrymmet har vi ett draperi som vi kan dra för när Sandra ska gå förbi.

Ser ni på brickan, där ligger resterna av det som inte fick plats i akvariet.
Det får bli en ny tavla med pom-poms-fiskar sen.

Jag ska förtydliga mig lite med tanke på kommentaren från Annette i förra inlägget. Jo, Sandra har assistans dygnet runt, men inte assistenter för tillfället. Göran och jag är inte i hemmet när vi är lediga, men just nu jobbar vi, och då måste vi vara hemma hos Sandra. Då spelar det ingen roll vart hon bor.

När andra tar hand om Sandra så är vi alltid i husvagnen och har inga problem med att vi ”jobbar ofrivilligt” när vi inte behöver. Men när det är obemannat för Sandra så måste vi ta hand om henne, och det hade vi behövt även om hon hade en annan bostad.

Att vi aldrig kan slappna av när vi är med Sandra har vi nog märkt efter 22 år och det behöver hon inte flytta hemifrån för att vi ska förstå. Just nu är det vi som har flyttat hemifrån, kan man säga. Just för att det är enda sättet att få återhämtning innan hon har en egen bostad. Vila i vår husvagn kan vi göra så fort vi har bemanning som täcker behoven och nya assistenter känner sig trygga.

Ha det fint!

.

1 kommentar:

Anonym sa...

Det var då för väl att inte assistanstimmar är indragna.Det är inte alltid lätt att hitta rätt assistenter minsann,när någon slutar tar det sin lilla tid innan en ny är inskolad.
Det jag tänkte med att inte vara avslappnad när man bor med en person med autism är att först efteråt kände jag riktigt HUR trött jag varit.Nu har vi ju haft det olika t ex har ni ju haft korttids som fungerat bra länge och det var säkert ert andningshål.
Kul att du är så bra på att hitta på olika pyssel.
Hoppas ni har det bra och snart har nya assistenter på plats.
Trevlig fortsättning på helgen!
Annette