tisdag 28 mars 2017

Det lunkar på

Det händer inte så mycket just nu. Iallafall inget som jag kan skriva om. Vi ligger lite lågt med aktiviteterna så Sandra ska orka med alla förändringar som vi måste igenom med nya ansikten och assistenter som provjobbar. Så det blir inte så mycket att berätta för tillfället.

I morse vaknade damen väldigt tidigt, och var arg som ett bi över att inte assistenten kom. Sandra kan ju inte klockan, och har ingen tidsuppfattning, så det var lite svårt att få henne nöjd. Jag svarade iallafall att assistenten kommer klockan tio och det dröjer länge när man vaknar tidigt. Det är svårt att förklara det på Sandras nivå, och hon förstår förstås inte meningen ordagrant, men jag tänkte att det kanske iallafall blir tydligt att hon inte skulle komma "nu"

Men Sandra hade en annan lösning och ritade "klockan tio" helt enkelt 😄


Det går iallafall ganska bra nu, för Sandras del. Hon är inte så stressad som man annars kan förvänta sig att hon skulle bli av röran vi inte kan undvika. Men det beror ju på att vi hanterar det bra. Vi har lagom med aktivitet så det inte blir för mycket, men samtidigt lite att göra om dagarna.

Idag hoppas vi på en promenad, och har vi tur så har Sandra glömt det som hände sist, så hon vill köra sin stol själv ett tag. Imorgon skulle vädret bli sämre så kanske bakar vi då.

Vi har ett par andra inne-aktiviteter också, med skapande och bänk-jobb förberedda. Det måste alltid finnas alternativ och reservplaner, för man vet aldrig vad om hinner hända längs vägen. Sandras dagsform och väder styr lite vad vi väljer att erbjuda.


Inte så ofta, men ibland händer det att Sandra kommer med egna viljor, och det uppmuntrar vi alltid i den mån det går. Det är ju dit vi vill, att hon ska kunna säga vad hon själv vill göra och i förlängningen också kunna be om hjälp. Jag vet inte hur långt vi kan komma, men varje gång hon tar egna initiativ blir vi lyckliga, och varje gång är ett lika stort framsteg.

Det har hänt ett par gånger på senaste tiden, att hon har druckit upp sitt vatten av sig själv, och det har också hänt att hon sagt till om påfyllning i glaset. Det är fantastiska framsteg, även om det händer väldigt sällan.

Ha en fortsatt fin vecka!

.

1 kommentar:

Annelie L sa...

Vilken fantastisk ide att rita en klocka med den tiden man vill ha. Jag ska genast sätta mig och göra en almanacka med Maj...
Sådana lösningar gillar jag, även om det inte blir som man vill så har man hopp om det❤
Önskar er en fin dag tillsammans ❤
Kram