fredag 29 januari 2016

Vi knatar på


Sandra börjar i det stora hela bli piggare igen, efter åren av tillbakagång. Vi får helatiden bevis på bevis för vad hon behöver, och vad som direkt bryter ner henne. Sakta men säkert börjar hon återgå till sina gamla tider och sin gamla ork.

Morgon- och kvällsrutiner har vi ju ändrat lite på under dom här åren då tröttheten har tagit över. Så nu hoppas vi att vi snart kan återgå till den planering, och dom rutiner vi hade under skolåren, som funkade bra.

Men än är det många förändringar som väntar, så vi räknar med fler bakslag innan vi är i mål. Det gäller att skynda så långsamt vi orkar. Nästa stora förändring för Sandras del blir att ta in ännu en assistent på duschen efter jobbet. Efter förra vändan lärde vi oss hur vi ska följa Sandras takt bäst, så vi är nog bättre förberedda den här gången och kommer kanske slippa några av bakslagen som kom då.

Nästa steg blir att en assistent stannar kvar över natten. Men det ska vi inte ha på schema varje vecka än. För Sandra blir det enstaka tillfällen, vilket hon klarar bättre i början, och i vårt schema, för oss som jobbar, blir det en gång i månaden till att börja med. Sen får vi se hur det går, och i vilken takt vi kan fortsätta. En sak i taget, men vi tror det blir bra.

Det är lite fullt upp med annat också, sånt som inte Sandra märker av. Inte i nuläget iallafall, den långsiktiga planen ska ju gagna henne, förstås. Men jag hinner kanske inte med bloggen riktigt för tillfället bland alla möten, papper och förberedelser. Dock älskar jag att skriva, och vill få med resan för egen del också, så jag ska göra mitt bästa :)


Idag är ju Sandra ledig, som hon kommer behöva vara en tid framöver på fredagar då vi saknar bemanning tillfälligt. Att söka upp en lämplig vikarie som ska lära sig jobbet blir rörigare och jobbigare för Sandra, och alla runtom, än att hon är ledig en dag i veckan under en period. Vi måste satsa på dom förändringar som gynnar Sandra på sikt, och som vi måste igenom inför framtiden. En vikarie som behöver minst ett halvår på sig att komma in i allt skulle bara stöka till det och förhala övriga planer vi har.

Alltså tar vi helg från vardagen en dag tidigare och för Sandras del gör det nog inte så mycket då hon trots allt är lite trött, även om det går åt rätt håll. Söndagar blir extra tråkiga när helgerna blir en dag längre, men hon verkar samtidigt behöva det.

Jag önskar er iallafall en bra helg på alla sätt och vis. Återkommer så fort jag får tid över att få ihop nåt läsbart. Kanske märker ni ingen skillnad :)

.

Inga kommentarer: