torsdag 30 juli 2015

Rapport från jobbet

Jag har inte riktigt hunnit med att uppdatera här, men tänkte att nån kanske är lite nyfiken på hur det går för oss :)


I tisdags var vi lediga hela dygnet, Göran och jag. Sandra var på korttids på nätterna och jobbade med assistenterna på dagen. Jag var jätte-nyfiken på hur det gick för dom, men får ju behärska mig. Igår jobbade jag och då fick jag lite rapporter om tisdagen mellan passen.

Och det hade gått bra. Vi går ju i stort sett och väntar på att reaktionen ska komma närsomhelst. Det vore mer konstigt om damen inte blev tröttsjuk snart, efter all längtan, all spänning och alla nyheter.

Igår fungerade det också bra och Sandra jobbade på, men vi får ju sänka kraven rejält ett tag. Hon har fått in dom gamla rutinerna på nya stället redan, och vi har samma ordning och så lika vi kan. Det märks att Sandra är tryggare här än hon var på förra stället, och det gör ju förstås att det funkar bättre även om det är nytt.

Men bakslag är vi beredda på, förstås. Vi har schemat ganska avskalat ett tag, tills allt känns tryggt för alla och vi ser att dom nya rutinerna fungerar. För även om vi följer samma schema och planering vi hade på dv, så är det ju lite förändringar som ska sätta sig. Vi har bl.a. ändrat lite på våra morgon- och kvällsrutiner, så det ska bli smidigare.


Igår var det första gången det inte var korttids efter jobbet för Sandra, så då var hon lite orolig under dagen över hur det skulle bli med kvällsrutinerna. Även fast vi är tydliga med hur, när och med vem, så måste Sandra vara med om det innan hon blir helt lugn.

Idag är det första gången vi ska gå ner till jobbet efter frukosten, och det är också en ny rutin som är en stor förändring för Sandra. I måndags hade vi ju planering på fm, och efter det har assistenterna hämtat henne på korttids.

Så det är lite ”prova-på-vecka” nu, och sen ska vi snart ha en ny planeringsdag där vi kan gå igenom allt lite noggrannare, och se vad som funkar och inte. Men i det stora hela funkar det ju väldigt bra. När vi startade upp förra gången var precis allt nytt. Assistent, verksamhet, lokal och upplägg som vi inte hade en aning om hur vi skulle få till. Vi klarade det fantastiskt bra då, och nu är bara lokalerna, och en del rutiner, nya. Resten kan vi, så det kommer ju gå betydligt smidigare den här gången.


Det var allt för nu. Jag önskar er en fin dag!

.

2 kommentarer:

Annelie L sa...

Sandra gillar ju att åka bil, reflekterar hon över att hon inte åker iväg med bilen på morgonen, utan går ner till sitt jobb en trappa ner istället?
Jag tycker det verkar som ni tänkt och fixat det väldigt bra för henne. Håller tummarna för att allt kommer att fungera och att det blir minimalt av tröttsjukan för Sandra av det nya och av längtan till den vanliga vardagen. Stor kram och lycka till med allt! Ni vet väl om att ni är fantastiska <3

Patricia sa...

Skönt att det går så bra, hoppas ni slipper tröttsjuka =)
Kram