tisdag 7 juli 2015

Olika lösningar på samma problem

LSS-handläggaren ringde igår och undrade om inte Sandra ska gå på dv mer. Dom har väl antagligen upptäckt att vi har hämtat alla Sandras saker. Göran sa att eftersom cheferna inte vill anpassa verksamheten så klarar Sandra inte av att vara där.

Då skriver jag ut henne därifrån då, sa handläggaren, och därmed blev kommunen av med det bekymret på ett, för dom, smidigt sätt… Gladast är nog cheferna, men jag hoppas att dom fattar att det är dom som har misslyckats. Men eftersom vi har bättre lösningar själva så väljer jag att fokusera på dom. Det kommer bli bra för Sandra, och assistenterna, och det är självklart viktigare än att det blir surt för idiotiska chefer som inte har nåt vett innanför pannbenen.

Samtidigt måste vi ju jobba vidare åt det hållet att andra ska klara att göra Sandras dagar bra, och kommunen har ju faktiskt ett ganska stort ansvar när det gäller den saken. Oron över vad som händer med Sandra när vi dör kommer alltid att finnas, men vi måste se till att den lindras medan vi fortfarande orkar. Hon är för dyr för att någon ska vilja ha med henne att göra, så är det.

Men förhoppningsvis blir det åtminstone i en bättre kommun vi får lägga krutet snart. Hemifrånflytten är ju viktigare att orka med än att tjafsa med idioterna i den här kommunen, för dom är för insnöade för att kunna förbättra nåt.

Kommande vecka är vi lediga måndag till fredag, och hoppas hinna få lite ordning på vårt projekt, sen ska jag visa er vad våra planer är. Göran ramlade baklänges i en trappa i fredags, och bröt troligtvis nåt revben, så han är ganska mörbultad, kan man säga. Men det jag inte klarar att flytta själv av tunga möbler i källaren kan vänta, så det ska nog gå att få ordning på det viktigaste iallafall.


Det otäcka var att han inte minns vad som hände, och att det har hänt en gång till sen dess, igår kväll. Fast då gjorde han inte illa sig, som tur var. Vi hoppas väl att det är nån tillfällig överbelastning av allt vi har haft runt oss den senaste tiden, och att det inte händer fler gånger.

Återkommer med foton på bästa lösningen längre fram.

.

3 kommentarer:

Anonym sa...

Så trött man blir på kommunen.
Ja Sandra kostar säkert mycket pengar.
Enligt deras logik.

Jag har jobbat sen jag gick.ut gymnasiet med unga med autism.

Och alla är olika.

Och de flesta kommuner har ett hus ståendes tomt någonstans.Alt kunde kommunen ha ordnat ett stort hus med separat ingång för Sandra med ljudisolerade väggar där hon ska vara.
Och en bra uteplats som skärmar av ljud

Och i resterande byggnad skulle dem kunna ha dagligverksamhet till andra personer som har liknande behov.Och de kan ju då.lägga de andras uteplats på helt motsats sida mot Sandra.Och även ha ingången såpass långt bort att Sandra slipper mötas.
Och i denna lokal.skulle de även kunna ha olika sinnes rum
Tex bubbel rum.med bubbelbad
Ett rum med bollhav
Och ett ordentligt kök

Och allt skulle då kunna anpassas så Sandra slipper möta de andra genom att man har fasta dagar då aktiviteter sker.
Och tex köket har de andra tillgång via sin ingång och Sandra via sin.Men även det schema lagt.

Visst detta skulle kosta
Dock skulle kommunen känna på.det i långa loppet då de kan ta in.Sandra och kanske 2 personer till.Och om de här 3 personerna trivs och mår bra så behöver inte kommunen göra mycket mer såsom att fixa extra lokal för olika aktiviteter


Photo by Maria sa...

Förmodligen fattar kommunen inte att de har misslyckats.. Så samma misstag kommer att göras om med nästa som är "besvärlig" i deras ögon.. Förståendet verkar fattas..

Göran borde kolla sig.. Kan ju tex vara en liten tianattack och det bör han ha koll på..

Ha det nu så himla bra..

Kram Mia

Bellan sa...

Oj! Så obehagligt det som hänt! Blir ju lite orolig för Göran nu!
Och den där kommunen är inte ens värd att kommentera... fattar inte hur de kan bete sig som de gör. 😔

Varma kramar till er! ❤️
//Bellan