måndag 20 juli 2015

Lång vecka

Igår var det intensivt från morgon till kväll. Det kommer troligtvis bli en sån vecka, eftersom vi ”bara är hemma” och Sandra inte har några fasta aktiviteter på sitt schema. Hon behöver verkligen nåt att åka till (eller vara på) om dagarna, och det blir inte riktigt så i hem-miljö.

På förmiddagen var vi nere i källaren och Sandra ville göra halsband av nya pärlorna. Sen blev det utbrott när det var lunch, eftersom vi inte har fått in rutinerna än. ”Jobbar-pärlorna” måste lämnas kvar ”på jobbet” och Sandra ville ha halsbanden på sig när hon åt lunch.


Det är en sån typisk grej som vi måste skapa tydliga rutiner för direkt, för att undvika oro och konflikter längre fram. Man kan ju tycka att det inte var hela världen att hon fick ha dom nya halsbanden på sig, men låter vi sånt gå an en gång, så blir problemet väldigt mycket större nästa gång. Helst ska man ju göra det hela smidigare, så hon är förberedd från början, förstås.

Men vi fixade en ”halsbands-låda” där hon fick lägga halsbanden, och sen bestämde vi att göra ”hemma-halsband” av ”hemma-pärlorna” efter maten. Så var den saken ur världen och kommer gå bra i fortsättningen. Skiljer vi inte på ”jobba” och ”hemma” så kommer vi nog få problem, så det känns viktigt att det är tydliga gränser för Sandra.


Idag kommer det en leverans under dagen så vi ska väl inte göra så mycket annat än att vänta på den. Ja, Sandra väntar ju förstås inte, hon har ingen aning, men Göran och jag kan inte göra så mycket annat förrän den har kommit.

Jag ska försöka styra Sandra lite så hon kopplar av idag, för längtan är så stor nu att hon fastnar i tankarna. Som tidigare i sommar när man bara fick samma svar vad man än frågade eller gjorde. ”Snart kommer dom” och ”Såå många dagar kvar” Så vi räknar dagar här, om och om igen.

Nu sitter kommande vecka på vecko-schemat, men vi har inte sagt rätt dag till Sandra, utan hon tror att assistenterna kommer på tisdagen.


Det är för att hon inte ska vakna mitt i natten och vägra sova mer. Hon ska få veta att dom kommer på måndagen när hon vaknar samma morgon. Vi måste börja med att planera och assistenterna måste få titta runt och förbereda sig lite innan dom kan börja jobba med Sandra, så vi hoppas damen tar lite sovmorgon. Eller iallafall nöjer sig med en lugn start innan det är dags att jobba för henne.

Jag önskar er en fin dag!

.

Inga kommentarer: