onsdag 27 maj 2015

Arbetsglädje

Jag börjar dagens inlägg med att svara på frågan jag glömde svara på i förra inlägget. Annelie L undrar om Sandra blir lugnare i rullstolen. Ja, den ger trygghet och vi använder den när vi måste vistas bland folk. Eller i perioder då hon har svårt att gå och vi måste förflytta oss längre sträckor ute. Inne är det inte rullstolsanpassat, och behovet är inte tillräckligt stort för att anpassa efter det.

Idag ska jag få träffa damen igen och vi får väl se hur det är med ben och fötter på henne. Det är ju så lurigt det där att det liksom nästan försvinner ett tag, och sen kommer tillbaks igen. Men i måndags var det iallafall betydligt bättre än det har varit på ett bra tag. Och assistenterna har meddelat att även gårdagen var en mycket bra dag. Man blir ju liksom så glad när det går åt rätt håll igen :)

Dessutom har damen varit väldigt arbetsvillig och pigg hittills i veckan, och det gör ju att det blir ännu roligare på jobbet. Vi hade lite svårt att få bra flyt i dagarna från början. Vi har ju inga tidigare erfarenheter av hur man arbetar på ett bra sätt, mer än dom idéer jag tagit med mig från skoltiden.


Meningen var att pedagogen skulle hjälpa oss, men det har inte skett. Vilken tur då, att Sandra har världens bästa assistenter, för dom har klurat ut ett bra arbetssätt som funkar kanon på Sandra. Både varierande och spännande, samtidigt som det är trygga rutiner. Exakt rätt för Sandra som gör att hon nyfiket vill jobba med det som erbjuds. Om dagsformen är rätt, förstås.

Själv gjorde jag inte många knop igår, utan njöt av just inget särskilt. En liten sväng för att få ett par ärenden gjorda blev det dock. Resten av dagen slappade jag mest med Spotify. Sen var jag superpigg halva natten. Det är inte nyttigt att vara ledig så här mycket ;)

Idag är det sista jobbdagen för min del den här veckan (alltså på dv, förstås) och från nästa vecka jobbar jag bara på fredagar så länge det behövs. Tur att jag är kvar lite, för jag tycker ju att det är så roligt på jobbet så det behöver helst inte ta slut helt. Än iallafall :)

Må så gott, ni som kikar in här!

.

2 kommentarer:

Annelie L sa...

Haha, så underbart att du trivs så bra på jobbet. Hoppas du kan få jobba lite då och då framöver också. Ha det gott vännen. Saknarkramar.

Photo by Maria sa...

Det där med trygghet i rullstolen har jag märkt på ett par av våra barn på korttids med.. Det trånga utrymmet kan göra sitt till med det =)

Härligt att ni kunnat hitta ett bra arbetssätt med Sandra som funkar.. Men dåligt av pedagogerna att inte komma med något, det är deras plikt..

Ha nu en fin onsdag..

Kram Mia