fredag 30 januari 2015

Vilodag

Sandra, assistent och vikarie fixade gårdagens nya aktivitet riktigt bra och det var så roligt att hämta hem Sandra sen. Visst, trött var hon, men glad och nöjd och berättade vad hon hade gjort och vad hon hade ätit efter gympan. Att det var gula och röda tomater i salladen, minsann J Man blir så glad när det fungerar, och särskilt när inte förutsättningarna är riktigt optimala. Bra jobbat av alla, måste jag säga!

Tänk vad bra det kan bli om vi får bra besked från kommunen nästa vecka. Då kan vi börja jobba åt rätt håll igen, och då kommer det att bli bra för alla, det är jag så gott som säker på, faktiskt. Det hänger på upplägget (verksamhet, pedagogiskt ansvar och lokal) som vi tycker kommunen ska stå för. Ordnar sig det, så fixar sig resten också.


Tröttheten visade sig när det ställdes krav, så vi tog bort alla krav vi kunde ta bort, för att minska på låsningar och utbrott. Humöret pendlande väldigt mellan hysteriskt skrattande, speedat och uppe i varv eller gnälligt och det var lite svårt för henne att hålla fokus.

Men med mycket tålamod och lagom lek gick det ganska bra ändå. Det gäller ju att hitta en lagom leknivå, så hon inte blir ännu mer upptrissad. Att använda ett gosedjur istället för att prata själv är bra, eller att börja sjunga.

Göran fick lägga manken till för att Sandra skulle fixa toa- och badrutinerna, men han är duktig på att avleda med lite lagom bus, och vi slapp utbrott.


Idag får Sandra vara ledig. Visserligen tror jag att hon hade klarat dagen, men risken är då stor att hon blir sjuk i helgen, eller i början av nästa vecka. Så, för att försöka ligga steget före så är en ledig dag för återhämtning bättre.

Assistenten och jag passar då på att ha ett möte medan Göran och Sandra tar en biltur. Vi hinner inte prata så mycket när Sandra är med, och det är ju viktigt att vi hinner det. Så möten är nödvändiga för att kunna jobba åt samma håll.


Det är allt jag har att komma med för nu. Vill ni läsa mer så skriver Bellan ett mycket intressant inlägg som ni kommer till om ni klickar HÄR.

Må så gott!

.

2 kommentarer:

Tina sa...

Ni är fantastiska ! Måtte allt bara lösa sig och bli bra nu, vilket kämpande . Kramar <3

Bellan sa...

Underbart att det fungerar så pass bra med den nya assistenten! Nu måste väl allt annat gå i lås också..., eller hur?!! Vi tror på det iaf!

Visst är det svårt att få till tider att prata med assistenter på. Det där har vi också jättesvårt med. Kommer precis från ett lunchmöte med en av assistenterna och det är så värdefullt att få sitta ner och prata en stund.

Tack goa, för länkningen! Det värmer att du tycker det är läsbart. ♥
Saknarkramar i massor! ♥
//Bellan