onsdag 28 januari 2015

Rensning och glädje

Igår rensade jag bland alla högar på skrivbordet och jösses så skönt att få lite ordning! Min utmaning blir nu att aldrig skriva kom-ihåg-lappar igen. Eller… iallafall inte lägga dom på hög och glömma bort dom. Nu ser det ut som det ska på skrivbordet igen J


Och alla magneter från kylskåpet rensades bort, tillsammans med resten av kom-ihåg-lapparna och lite annat jag hade där som jag inte får glömma.

Ett minne blott

Göran åkte iväg och köpte en whiteboardtavla där alla aktuella kom-ihåg ska samlas från nu, hade jag tänkt.


Förutom alla kom-ihåg-lappar, så har jag sorterat en massa andra viktiga papper och blanketter i olika mappar och pärmar. Så förhoppningsvis vet vi nu vart vi ska leta när vi behöver nåt av det.


Nästa projekt får bli att skaffa nån smart förvaring till alla pärmar och mappar, för nu står allt som ska vara tillgängligt för alla assistenter framöver i en garderob, och det är ju inte så smart. Men det får bli en senare fråga, när vi vet hur framtiden kommer att se ut.

Jag blev genast piggare och gladare av att få lite ordning i oredan här. Vad lite som behövs för att humöret ska höjas. Ja, det är väl inte den enda orsaken, men det bidrog en hel del, faktiskt. Och den här ledigheten vi har haft. Ja, resan, förstås, men jag menar faktiskt nu, den här veckan. Att få lite andrum och komma ifatt sig lite. Jag har ju t.o.m. sovit bra. Och i köket står tulpanerna och sprider glädje och vårkänsla.


Ha det gott!

.

1 kommentar:

Anonym sa...

Komihåglapparna tar aldrig slut..numera har jag dem i en mapp som jag har både på jobbet (hos Hanna) och hemma.De viktigaste pappren finns där,resten finns hos Hanna.
Just nu ska vi ta fram rutiner (bilder i särskilda mappar,ev anteckningsböcker,schemaböcker,instruktioner till assistenter etc) för läkarbesök,operation (30 mil hemifrån),tandvård,gå i affärer mm.
Det finns men måste förtydligas så att vem som helst av assistenterna (utom de riktigt nya) kan följa med utan att jag också är med (hittills klarar hon tandvården).

Att rensa hemma ger energi,det funkar alltid!
Ha det bra!
Annette