torsdag 22 januari 2015

Då är vi igång igen med nya friska tag

Vi hade tänkt unna oss riktigt ordentligt med lyx på vår ledighet, så vi hade sparat en del till det. Men jösses! Vi är ju inte direkt bortskämda med sånt och kräver inte så stora utsvävningar för att må bra. En promenad vid havet kostar gratis, och det finns ju inte så mycket som slår det.


Men nu är det vardag igen och vi kom tillbaka till verkligheten inatt, med fulladdade batterier. Och dom batterierna lär ju behövas. Vi hoppas väl att det ska bli ordning så småningom, men jag tycker att det är väldigt obehagligt när halva kommunen sitter i samma sandlåda och ljuger bakom ryggen på varandra. Beroende på vem dom har ansiktet mot för tillfället…

Jag borde lärt mig efter alla år, men det är lätt att glömma att man måste ha bevis på allt och lite till. Hädanefter ska allt skrivas ner och undertecknas av den största lögnhalsen av alla i den här kommunen. Sen kan hon iallafall inte neka till vad hon själv säger, även om hon är expert på att slingra sig från ansvar och skylla på alla oskyldiga.


Nåja. I tisdags fick vi veta att Sandra var sjuk, men det var ingen fara så vi behövde inte oroa oss. Skönt att veta att hon är i gott förvar iallafall. Ja, annars hade vi ju inte tagit långledigt, förstås. Men troligtvis blev Sandra tröttsjuk av att vara på korttids länge, och det har vi ju varit beredda på. Det fick liksom vara värt det bara, och hon överlever ju J

Iallafall när det bara är enstaka gånger. Om det ska fungera i längden krävs det mer anpassning, känd personal och en väldig struktur. Det är ju orsaken till att vi alltid har våra korttidsdygn på vardagar, för kvällar, nätter och morgnar är strukturerade. Det är hela dagar som blir problem om man inte har planerat det väldigt ordentligt. Korttids är bra på just korttids, och vi är så tacksamma över att dom finns. Dagtid behöver Sandra stöd av minst en välkänd assistent. Så är det.


Nu inväntar vi bara ett viktigt möte innan vi vet nånting mer om framtiden. Men Sandra har iallafall korttids att vara på i ytterligare två veckor. Hela dygn som vanligt måndag till onsdag och dagtid torsdag och fredag. Vi är glada över det, förstås. Men det är inte bra med ostrukturering och ingen ordentlig kunskap eller verksamhet. Risken är stor att hon blir sjuk igen.

Förutom en del kollande och mailande så fixades några nya schemabilder och kommande veckas schema för Sandra. Ja, så hade vi ju en del att packa upp och få iordning, förstås. En massa tvätt, postgenomgång, räkningar och snöskottning. Bara handlingen återstår nu.


Imorgon har jag ett tandläkarbesök att klara av innan jag åker och hämtar Sandra. Nu längtar vi efter damen, och hoppas hon mår okay inför helgen. På måndag ska hon iväg igen, och det var ju bra att det löste sig eftersom jag har ett läkarbesök då.

Men nu ska vi njuta av en ledig em o kväll till först. Hoppas ni har det fint.
(Vill ni se fler foton från resan så kan ni gå in HÄR och gilla gärna sidan när ni ändå är där).

.

1 kommentar:

Bellan sa...

Härligt att ni kunnat ladda era batterier! Men vi får verkligen hoppas att ni inte behöver tömma batterierna på direkten, utan att lösningarna kommer smidigt till er....

En massa saknarkramar till dig! ♥
//Bellan