söndag 13 maj 2012

Plätt-lätt med rätt förberedelser

Morgonen igår gick bra med ändrade rutiner, bad och dusch. Sen följde en lite otålig väntan innan det var dags att ta sig till frissan.

Väl där gick det bra, som det brukar. Sandra ville ju prova att tvätta håret, men eftersom hon aldrig har gjort det förut, och jag vet att hon har jättesvårt för att luta sig bakåt, så bestämde vi att vi skulle testa att skölja med lite vatten bara.

Spännande att prova "tvätta-håret-stolen"

Det gick ju bra. Hon är duktig, Sandra! Ja, Ingvi med, för den delen, annars skulle det inte funka ändå. Men det kommer krävas träning innan vi kommer så långt som till tvätt, om vi nu kommer dit alls. En bra början är det ju iaf :) Sandra vill nämligen färga håret, men dit är det långt.

Inte helt enkelt att luta sig ordentligt bakåt

Det var välbehövligt med en klippning nu. Sist vi var på väg så hamnade vi på akuten istället, och sen var det lite knepigt att hitta en ny tid som passade alla, inte minst Sandra. Så vi fick köra med hårspänne mot slutet, men det gick ju det med. Huvudsaken damen accepterar det så gör det ju inget.

"Jag ska säga i skolan hur snygg jag blev" sa Sandra :)

När vi kom hem från frissabesöket stod maten på bordet och sen blev det lite avkoppling med film och ”klippa i kataloger” en stund för Sandras del.

Görans mobila bredband strejkade igår, och på lördagar spelar han på travet, så han fick ta över min dator under eftermiddagen. Sandra och jag roade oss med annat undertiden. Först hjälptes vi åt att packa korttidsväskan och sen fick hon göra plättar till mellis.


Ja, hon kan inte göra plättar, om nån nu trodde det, men med en massa förberedelser och anpassning så klarar hon en hel del och tyckte själv att det var hon som gjorde dom, och det var ju det som var målet :)

Sen var Nina trött! Men vi var nöjda båda och det är ju huvudsaken. Efter mellis tog Göran över för då har dom ”chips-mys” en stund på lördagar, innan kvällen börjar. Så då får jag en stund för mig själv, vilket är skönt mellan varven. Datorn fick jag tillbaks också ;)

Idag blir det väl inga stora äventyr här. Laddning inför skola och korttids imorgon är väl lagom, men om vädret tillåter antar jag att damen vill ut en sväng, och det ser ju lovande ut än så länge. Fortsätter det så här tar vi nog fram grillen till köttet sen.


Ta hand om din dag idag!

♥ Kram ♥

5 kommentarer:

Annika N sa...

Tjusig tjej :-)och duktigt..

Ha en skön söndag !!! Kram Annika

mariellejohnsson sa...

Hon är så himla duktig! Och du med! Och frissan! Och Göran! :-)
Och fin blev hon!
Att färga håret på någon med autism är ett svårt bestyr.... det kan jag intyga...
Gabriella hade en tid på högstadiet eller gymnasiet (minns ej, kanske båda)då hon ville ha håret svart med röda slingor därfram. Huga!
Vi testade inte ödet med att gå till frisören att göra det så jag gjorde det här hemma över badkaret och med en massa kladd och grejer.
DET VÄRSTA ÄR LUKTEN, kan jag säga. Och personer med autism har ju ofta ett väldigt välutvecklat luktsinne...
Men efter att ha haft löss några gånger i livet innan dess så var ändå den här lukten lite mildare.
Fast det kommer man inte ihåg när man står där med alltihopa över badkaret... Många handdukar vi fick slänga sen och mycket att torka upp snabbt som ögat så det inte blev fastetsat lite här och var.
Nu ska jag inte skrämma livet ur dig här. Vi gjorde det många gånger på den tiden och hon vande sig, det var ju trots allt hon som ville det.
Sen kunde hon skryta med att det faktiskt var hennes mamma som gjort det :-)
På det stora hela så gick det bra! Hon var faktiskt jätteduktig för att vara överkänslig. Ibland är hon helt otrolig. Precis som din Sandra!
Många kramar.
PS funderar på att sätta in nån bild på fejjan så du får se hur hon såg ut då.

Maritha sa...

Nu så har jag läste ikapp........

Ja den boken ser ut att vara bra med mycket om hur livet runt omkring kan se ut! Bra att du är med där som skriver så bra :o))

Härligt att få lite nytt som hon stolt kan visa upp på skolan!

Jamen......gillar inte heller att luta huvudet så där bakåt hos frissan, den är inte så bekväm så det var ju stort för damen :o))

Hoppas ni fått en lugn och skön söndag innan ni får njuta ledigt och shoppa lite åt NINA!!!!!!

Kram Maritha

Annelie L sa...

Vilken underbar replik,
- Jag ska säga i skolan hur snygg jag blev. <3<3
Tänk om vi andra kunde ha så mycket självkänsla så att vi kunde säga så när vi går från frissan.
Ska vi försöka nästa gång bara för att få känna hur gott det känns....

Ha en skön söndagseftermiddag och kväll, i morgon har ni helg, så himla gott.
Kramar om <3
Annelie

Patricia sa...

Va duktig hon är, övning ger färdighet och rätt vad det är går det nog att fixa tvättning o färgning av håret .. spännande .. =)

Åh plättar var år o dar sen jag åt .. smaskens!

Ha det bäst!
Kram Patricia