tisdag 15 november 2011

Under har skett!

Jahadå! Nu minsann!


Det tog sin tid av ”blod” svett och tårar, men nu känns det ändå värt det på nåt sätt, även om det inte är acceptabelt med så mycket krångel och sån tid som det har tagit. Man ska aldrig ge sig! :)

Nu återstår ”bara” att lära sig programmet så kan jag börja jobba med det som det är tänkt. Jag ska få gå en kurs i vår, men hoppas ju komma igång snarast med det vi har tänkt börja med iaf.

Så här långt kom jag, och det räcker för nu.

Flexiboard där man lägger i olika inlägg beroende på behovet.
Man kan t.ex. använda bilder istället för bokstäver.

Dataprogrammet In Print.
När man skriver så kommer en bild upp för varje ord.

Här har jag bytt ut två symboler mot egna foton.

Utskrivet och klart :)

Jag skulle bara vilja att dom egna fotona kommer upp automatiskt också, vilket jag tror att det ska gå, men tills jag kommer på hur man gör så får jag hjälpa Sandra få in dom manuellt.

Hon ska få en förebild att skriva av, har jag tänkt. Jag vet inte än om hon fixar det, men annars får jag hjälpa henne lite. Jag skriver alltså t.ex. ”KRATTADE LÖV MED PAPPA” på ett papper så hon kan skriva av det med hjälp av sitt flexiboard, och vartefter hon skriver kommer bilderna upp.

Sen ska hon få klistra in det i kontaktboken till skolan, är det tänkt. Ungefär så jobbar dom med datorn i skolan också så det kommer nog att bli kanon det här :)

Med posten sen kom den här fina tekningen från finaste Alma och förgyllde min dag. Så glad jag blev! Hon är då en go unge hon, som vill skicka ett fint konstverk till mig ♥

Tack Alma!

Senare på kvällen blev det en kall öl i en varm bastu och sen kopplade vi äntligen in Spotify i stereon och kunde njuta musik, tända ljus och ett glas rött.

Det var allt för igår och ”idag” har just börjat, men handling blir det iaf. Sen ska jag väl kolla igenom om jag har nåt att sätta på mig till imorrn då jag åker på personalfest och lämnar familjen att sköta sig själva. Jag tar husbilen så jag slipper köra hem efteråt :)

Ha en alldeles fantastisk dag!

♥ Kram ♥

4 kommentarer:

Tina sa...

Min dotter använder också inprint i skolan, verkar toppen ! Vi ska gå en kurs nu på två gånger i att skriva bildberättelser bla. Käns positivt. Bra jobbat och hoppas alla "detaljer" löser sig eftersom. Kram Tina

Pernilla sa...

En större skärm så blir det bättre ;)

Bellan sa...

Kikar in här lite snabbt, ska iväg på kursen strax.
Skönt att det löser sig - äntligen - med hjälpmedlet.
Ha det helt underbart!
Kram från Bellan ♥

mariellejohnsson sa...

UNDERBART! KRAM!