torsdag 24 februari 2011

Nu kom jag på´re! :)

Så nu klistrar jag helt enkelt in det jag skrev klart igår dårå :)


Ojoj, nu har man ju lite att träna på. Det händer en del i datorvärlden på fyra år… Men det ska väl gå bra det med. Man kunde ju få den klar att använda i butiken, men det skulle ta 6 timmar och kosta 600:- om man bara ville få igång datorn. Vi valde att ta hem å trixa själva. På en halvtimma var allt klart och funkade som det skulle. Hade vi låtit Elgiganten fixa det så hade vi nog känt oss lite lurade. Vi som inte ens är datorkunniga.


Men det tar nog ett tag innan man har kommit underfund med allt. Bara Word ser ju helt annorlunda ut så det har jag inte fått kläm på än, men lyckats spara i mappar iaf… Nåja, det visar sig med tiden. Snabbare är den och gott om plats har den och det var det viktigaste. Det var nämligen p.g.a. för liten hårddisk som jag behövde byta, och nu är den stor så det räcker!

Jaja, nog om det… Innan vi kom iväg igår förmiddag så ringde tandläkaren, den vi var hos på sjukhuset. Hon hade tittat i Sandras journal och upptäckt att hon har haft väldigt mycket kräkningar. Ja, hon har ju haft sina kräkattacker och tröttsjukor… Tänk att en tandläkare liksom tar oss på allvar och följer upp så där! Utan att vi ens behöver be om det!

Alla kräkattacker har gjort att Sandras emalj har blivit förstörd. Jättetråkigt, men nu har vi iaf en förklaring. Tandläkaren tyckte att emaljen såg rätt bra ut ändå, med tanke på hur mycket Sandra faktiskt har kräkts i sina dagar. Den borde ha varit ännu tunnare… Men vi har ju försökt att inte borsta tänderna precis efter kräkningarna, och det var nog bra.

Nu kommer vi att få gå ganska regelbundet med Sandra och få hennes tänder penslade, men det räcker ju att vi går hit, till vår tandläkare och får det fixat. Sandra är trygg där och penslat har hon ju gjort, så det blir säkert inga större bekymmer och hon behöver nog inte ens ta ledigt från skolan för att få det gjort.

Jaha, det var det om det… (Det känns mest som om det här blir ett litet test-inlägg, första inlägget med nya datorn) Hursomhelst, igår kväll var det trav på tv och det är ju så där lagom intressant, tycker jag. Men att sitta i tv-soffan är ju mysigt ändå och vi dukade fram lite ost & kex så mig gick det ingen större nöd på :)

När vi hade dukat av kexen så tröttnade jag på travet och kollade på ”Halv åtta hos mig” på TV4 Play istället. Idag vet jag ingenting om än, kanske en prommis, rent av, fast just nu satte Göran igång med städning... Imorrn ska han jobba och sen kommer ju Sandra hem och då tar vi helg.

Svar till Mia, jodå, jag har allt en extern hårddisk till bilderna och så ligger dom bästa på ExtraFilm också, vilket ju är bra om nåt går förlorat här hemma. Däremot var hårddisken väldigt liten på gamla laptopen, så det hjälpte inte att jag tömde den på allt onödigt. Den hade bara 16 GB… Den nya har 500 GB så det ska nog räcka ganska långt :) Fast paja kan det ju alltid, förstås, så en back up skadar inte.

Jag önskar er en fin dag. Imorrn, eller snart iaf, kanske det blir tävling i bloggen, rent av… Jag filar lite på det, nämligen :)

♥ Kram ♥

6 kommentarer:

Bellan sa...

Grattis till att ha kommit igång med datorn!
Fin bild på den - man ser hur Göran grubblar också...;)

Ha en härlig dag - här skiner solen - hoppas den gör det hos er också!
Kramis!
//Bellan

Patricia sa...

Ja du, när det gäller datateknik går det ju extremt fort framåt, det man köpte för 6 månader sedan är ju nästan omodernt idag ... ha ha.

Jag förstår inte hur de kunde säga att installationen skulle ta 6 timmar på El-giganten .. befängt. Skönt ni fixade det själva, och bra träning för den ovane .. bra jobbat!!! .. =)

Va skönt att ni fick en bra tandläkare som engagerade sig, det är ju logiskt att kräkningarna och magsyran påverkar tänderna, men vem tänker på sånt utan vidare .. hi hi
Skönt det löst sig även om det är tråkigt med tänderna men förhoppningsvis ska det väl inte ge några större framtida problem.

Ha en skön ledig dag!!
Kram Patricia

Annelie L sa...

Se där ja, nu var du ju igång, det gick snabbt må jag säga.
Den ser riktigt fin ut din nya lilla vän, skönt att se att Göran är med också på ett litet hörn så han inte känner sig svartsjuk på din nya lekkamrat.
Verkligen positivt med en tandläkare som tar patienten på allvar , följer upp och ringer tillbaka och talar om hur det är. Det känns inte som om det händer speciellt ofta i dagens stressade samhälle.
Ha en fin dag Ninafina och njut av ledigheten.
Kram Anelie

Anonym sa...

Tänk vad skönt att det finns de som tar sitt jobb på allvar och följer upp saker. Det var ju bra att ni fick en förklaring till Sandras tandbekymmer.
Skönt med en dator med lite kraft i, och utrymme så du kan skaffa dig en ny kamera eftersom bilderna äntligen kommer få plats ;-)

Kramar om och ha en skön dag. Blev allt lite nyfiken - vadå för tävling?????
LEna

Anonym sa...

Fin bild på Sandra :-)

Maritha sa...

Härligt att du fick en massa utrymme till alla dina saker i datorn och ni fixade ju det galant.

Ha fortsatt skönt!

Kram Maritha