måndag 28 februari 2011

Dålig planering ger dålig dag

Sandra tog sovmorgon igår och det hade ju varit gott att veta i förväg, för det var segt att komma upp och jag hade gärna legat ett tag till. Men jag njuter av att sitta här med mitt kaffe vid datorn om morgnarna också, innan familjen vaknar, så inget ont som inte har nåt gott med sig… Strax före åtta väckte jag iaf damen, för annars blir det inte roligt med vardag och upp kl. 06.00 igen.

På korttids sist fick hon sina tånaglar snyggt rosa och varje gång hon fick syn på dom ville hon ju måla fingernaglarna också. Så vi bestämde att göra det som igår efter frukosten. Hon har en hel del färger att välja på och här är resultatet.


Snygga va?! Att hon valde gröna naglar beror helt säkert på att måndag är den gröna dagen och hon längtar till skolan :)

Sen var ju humöret lite si och så under förmiddagen men jag fick iaf vila öronen ganska länge när Göran och Sandra tog en biltur. Sen fick det bli film och kataloger fram till maten men efter det tog jag fram pysselgrejor och tänkte att vi skulle göra nåt lite mer kreativt :)


Sune hoppade förstås ner i pyssellådan och kollade läget…


Men det var fasligt så trött jag var sen. Luften bara gick ur och jag orkade ingenting. Ja, det som måste göras gjordes ju, men annars. Det är som om energin jag fyller på när vi är lediga lixom inte räcker lika länge som den gjorde förut. Antingen behöver jag ordentligt med ledigt eller så behöver jag göra nåt annat som fyller på energi.

Idag jobbar Göran så det blir inga projekt den här ledigheten, men just nu känns det bara skönt. Vi pratade lite om att fixa en lyxig middag till kvällen, men ingen av oss orkar riktigt, så vi spar det till en annan gång. Det får bli mys på lite lägre nivå, tror jag bestämt. Skönt att våren är på väg och att det blir ljusare och ljusare, det piggar ju upp det med :)

Tack för era fina kommentarer om att man inte ska ha dåligt samvete och det där. Jag vet ju det, man gör så gott man kan. Men dötiden är inte bra för Sandra när hon är pigg. Det blir stressande för henne och egentligen nästan jobbigare än att ha ett schema att följa. Ja, lite aktiviteter bör man ju ha iaf.

Jag tror att det beror på att Sandra har varit trött ganska länge, och vi med efter jullov och resa, och då behövde både hon och vi liksom landa när det var helger. Men nu har Sandra landat och behöver aktiveras lite igen, och jag har lixom kommit av mig i planeringen.

Men efter lite pyssel var vi nöjda båda två så sen blev det film och ”riva papper” med godare samvete resten av eftermiddagen :)


Nattmia undrar om Sandra river/klipper i vadsomhelst och ja, nu gör hon det. Det är ju bra för det är enklare att samla ihop klippmaterial då, men gladast blir hon över en stor, tjock katalog.
Mia undrar också om det inte är enklare att spara bloggen som utkast istället för att kopiera från Word, och det tipset fick jag av en vän på fb med. Jo, det är säkert enklare på många sätt om bara datumet stämmer. Jag tror datum och tid blir från när man börjar skriva, inte när man publicerar…

Men sen är det också en hel del små minnesanteckningar jag har som jag ska skriva om när det passar in vid tillfälle, så det dokumentet jag använder till bloggen är ganska full med kom-i-håg-grejor och alla etiketter jag har i bloggen. Så det känns ändå enklast att göra som jag gör.

Jag har också fått tipset att skippa Word och istället skriva i Anteckningar, för att det är ”renare” men jag måste ändå kopiera in texten i HTML så då ändrar jag inte eftersom jag isf måste flytta allt jag har skrivit och det blev för jobbigt… Jag är ju lite bekväm också… ;)

Men det mesta handlar säkert om en vanesak och att jag måste göra på ett annat sätt nu, för ju mer jag håller på desto mindre blir problemet. Det är ju bara att klicka på HTML så går det att klistra in, och det är bara att publicera bilderna i rätt ordning så går dom att flytta. Så jag lär mig säkert. Det tar bara lite längre tid vid min ålder… ;)

Ha det fint, ni som kikar in! Ja, osså klickar ni på tulpanerna i högermarginalen och deltar i tävlingen där om ni inte redan har gjort det :)

♥ Kram ♥

10 kommentarer:

Mia sa...

Klart hon ska ha fröna naglar på gröna dagen! Glasklart ju:-)
Ha en trevlig vecka, kramar

Anonym sa...

Hej vännen!
Skönt att Sandra gillar att åka bil, så det går att ta en tur ibland. Och det där med energin, jag tror alla ät trötta nu efter den långa vintern och behöver vår.
Sen har ni ju harf en mycket lång period när ni inte haft vardag, så dettar säkert lång tid att komma igen också.
En liten fråga, varför klistrar du in i html-läge? Det går ju att klistra in i redigeringsläge.
Jaja, det är nog som du säger att vanans makt är stor.
Tack för din fina kommentar hos mig :-)
Ha en bra måndag och försök att hitta ett bra sätt att fylla på enenrgi//
Kram Lena

Photo by Maria sa...

Ha nu en härlig ledig tid.. Jag skall med njuta ett par dagars ledigt nu..

Kram Mia

agneta sa...

Önskar också att du får en skön ledighet och kan fylla på lite mer energi. Och att det blir soligt för det gör mycket! Kram Agneta

Annelie L sa...

Det blir nog gärna så att energin man laddar upp under helg ledigheten snabbare går ur nu, ni har haft en lång vinter med "ledighet" i massor av veckor över jul och under er resan.
Dina reserv depåer är antagligen helt tomma, du har inte nån reservkraft kvar, då tar ju uppladdningen slut fortare. Det är ju bara att se på mobilen, är batteriet helt slut och du bara laddar upp den en kort stund så tar det inte lång tid innan du behöver ladda den igen...du behöver säkert en lite längre ledighet för att kunna ladda upp fult igen. Eller om något positivt händer, då brukar man få lite extra energi.....
Unna dig att inte göra några måsten, utan bara sådant du vill och orkar under dina lediga dagar, försök att samla så mycket energi och ork du kan.

Snart är våren här då får vi en liten extra skjuts av härlig energi, när solen lyser varmt,, fåglarna kvittrar och man börjar se de första vårblommorna, snart är vi där <3
Stor kram och massor av kärlek till dig min vän// Annelie

Maritha sa...

Jag ,missade visst igår....... :-((

Ja visst blir det skönt nu när ljuset är tillbaka, kanske vi blir lite piggare !

Ha nu en skön ledighet!

Kram Maritha

Annika N sa...

Hoppas du snart blir lite piggare vännen <3
Vad häftig färg på naglarna och passande till gröna dagen. Härligt att Sandra längtar till skolan. Kul bild på Sune-Bus ;-)
Varför inte ett restaurang besök i kväll ? Det kan ni vara värda...
Njut av ledigheten !!! Kram Annika

Patricia sa...

Va häftigt med gröna naglar, det hade jag med för många år sen men tror jag är för gammal för det nu .. hi hi

Förstår att ni känner er slitna, det blir nog lätt så när ni haft semester och kommit ifrån de vardagliga rutinerna och inte haft er lediga tid som ni ska. Och det är nog smartast att bara vara hemma och vara i såna lägen, hoppas ni hinner ladda batterierna de här dagarna ni har denna vecka, och att solen får skina lite på dig med, det brukar kunna ge lite extra enenrgi .. och att Sandra är pigg o glad när hon kommer hem så ni inte behöver tömma den laddade energin på engång .. =)

Ha ha ... Sune-nyfiken får vi nog döpa honom till, tänk att de ska in överallt och kolla läget .. hi hi.

Må så gott!!
Kram Patricia

Roffes blogg sa...

Kram på dej härliga människa!

Bellan sa...

Vilka fina naglar det blev ;)
Ni verkar ha haft en mysig pysseldag, ser såå mysigt ut!
Hoppas du kan fylla på din energi under ledigheten så du får lite bättre ork som varar längre.
Kramar om dig!
//Bellan